Boetnlaand: Toptransfer naar Italië voor Filip Kostic

15 augustus 2022

FC Groningen verloor afgelopen weekend met grote cijfers in Amsterdam van Ajax. In de rubriek Boetnlaand volgt wekelijks een update met nieuws en prestaties van voormalig FC’ers over de landsgrenzen. Zo kondigde Filip Kostic een fraaie transfer aan naar een absolute topclub, scoorde Danny Hoesen prachtig in Amerika en was Yoëll van Nieff belangrijk in Hongarije. 

Filip Kostic speelde sinds zijn vertrek uit Groningen liefst zeven seizoenen voor drie verschillende clubs in de Duitse Bundesliga. De Servische aanvaller was met Eintracht Frankfurt – de laatste van de drie clubs – het meest succesvol met als absoluut hoogtepunt het winnen van de Europa League afgelopen seizoen.
 
Kostic won niet alleen de hoofdprijs, hij werd ook nog eens uitgeroepen tot beste speler van het Europese toernooi. Zijn prestaties hebben de aanvaller, die zijn eerste buitenlandse avontuur startte in Groningen, een toptransfer op. Het Italiaanse Juventus heeft Kostic gecontracteerd. De recordkampioen van het land start vanavond aan de Serie A met een thuiswedstrijd tegen Sassuolo. Kostic werd in het seizoen 2013/2014 uitgeroepen tot Speler van het Jaar bij FC Groningen.
 
Hoesen 
Spits Danny Hoesen maakte afgelopen zondag een van de mooiste doelpunten uit de speelronde in de Major League Soccer. De aanvaller kwam namens het Amerikaanse Austin FC als invaller in het veld in de thuiswedstrijd tegen Kansas City. Zijn ploeg keek op dat moment tegen een 3-1 achterstand aan.

Hoesen maakte vlak voor tijd via een prachtige volley gelijk. De voormalig FC’er nam een lange bal van de verdediger uit de draai direct uit de lucht op zijn schoen en schoot hard raak. In blessuretijd scoorde Austin nog een keer waardoor de knotsgekke slotfase drie punten opleverde. Het was het derde doelpunt uit elf duels dit seizoen voor Hoesen.
 
Van Nieff
Yoëll van Nieff heeft zijn eerste goal in het nieuwe seizoen in Hongarije te pakken. De door de FC opgeleide middenvelder is begonnen aan zijn vierde seizoen bij Puskas Academy. In de derde speelronde ging zijn ploeg op bezoek bij Kisvarda. Van Nieff poeierde na een klein kwartier spelen een afvallende bal hard richting doel. Het schot was onhoudbaar voor de keeper. Uiteindelijk eindigde het treffen in 1-1. Van Nieff eindigde de afgelopen twee seizoenen op nul competitietreffers, maar heeft zijn eerste goal voor dit seizoen dus al te pakken. 

Van Nieff

Laatste nieuws