Boetnlaand: Topmiddag Kostic, nieuw avontuur Asoro

8 februari 2021

FC Groningen kwam afgelopen weekend niet in actie in de Eredivisie. De thuiswedstrijd van de Trots van het Noorden tegen Feyenoord, die gepland stond op zondagmiddag 14.30 uur, werd vanwege de extreme weersomstandigheden afgelast. In Boetnlaand werd wel gevoetbald en kende Filip Kostic een topmiddag. 

Eintracht Frankfurt ging zondagmiddag in de Duitse 1. Bundesliga op bezoek bij Hoffenheim. Voormalig FC’er Filip Kostic begon in de basisopstelling bij de subtopper uit Duitsland, Ajdin Hrustic zat op de bank bij de ploeg uit Frankfurt.
 
Goal en assists
Kostic was van grote waarde voor zijn ploeg. De Servische aanvaller, die in 2012 de overstap maakte van FC Groningen naar de Duitse competitie en daar al jaren tot één van de smaakmakers behoort, schoot Eintracht na een kwartier spelen op voorsprong. Kostic snelde aan de linkerkant van het veld richting strafschopgebied en schoot laag diagonaal raak, 0-1.
 
De ploeg uit Frankfurt won uiteindelijk met 3-1. Kostic zorgde bij de tweede goal met een afgemeten vrije trap voor de assist. Halverwege de tweede helft was de voormalig FC-aanvaller weer de aangever bij de beslissende 3-1. Frankfurt is al negen competitiewedstrijden ongeslagen en is daardoor opgeklommen naar de vierde plaats. Kostic maakte dit seizoen twee goals en gaf al acht assists.
 
Nieuwe club
Joel Asoro heeft een nieuwe club. De aanvaller is door het Zweedse Djurgardens overgenomen van Swansea City. Eerder dit seizoen werd de jeugdinternational van Zweden nog verhuurd aan het Italiaanse Genoa. Asoro tekende een contract voor vier jaar bij de club uit zijn thuisland. Asoro kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor FC Groningen en maakte drie goals in vijftien wedstrijden voor de Trots van het Noorden.
 
Dit seizoen zat hij één keer bij de wedstrijdselectie van Genoa, maar kwam niet tot een invalbeurt in de Serie A. Zijn nieuwe club Djurgardens werd in 2019 voor het laatst landskampioen. De nieuwe competitie in Zweden start in april.
 
Down Under
Daniel Bouman was wederom belangrijk voor zijn club Central Coast Mariners in Australië. De door de FC opgeleide jeugdinternational van Australië is sinds dit seizoen actief Down Under en maakte eerder dit seizoen zijn debuut in het betaalde voetbal. De middenvelder kwam in zijn zesde wedstrijd voor de club als invaller in het veld tegen Western United en zorgde tien minuten voor tijd voor de assist bij de winnende treffer. Het werd uiteindelijk 3-2 in het voordeel van Central Coast Mariners.

Asoro

Laatste nieuws