string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Texeira op schot, Hateboer waardevol.

Maandag 11 februari 2019 om 12:12

Mo El Hankouri schoot FC Groningen zondagmiddag in extra tijd naar een fantastische driepunter tegen Vitesse. De invaller liet het Hitachi Capital Mobility Stadion met zijn bekeken schuiver in de korte hoek ontploffen. In Boetnlaand was David Texeira op schot en Hans Hateboer van grote waarde.

Texeira bezorgde zijn Portugese club Moreirense vorige week maandag drie belangrijke punten. De Uruguayaanse spits maakte op bezoek bij Belenenses de enige treffer van de wedstrijd. De voormalig FC’er kwam na ruim een uur spelen als invaller in het veld en had zeven minuten nodig om een goal te maken. Door de winst hield zijn ploeg aansluiting om de plekken die recht geven op Europees voetbal.
 
De goede invalbeurt leverde Texeira afgelopen vrijdag zijn eerste basisplaats in de competitie op. Moreirense nam het in eigen huis op tegen topclub Porto. Weer was de aanvaller trefzeker. Texeira schoot zijn ploeg tien minuten voor tijd op voorsprong met zijn tweede competitiegoal van het seizoen. Lange tijd leek een absolute stunt in de maak, tot Porto in de blessuretijd langszij kwam en Moreirense uiteindelijk genoegen moest nemen met een gelijkspel; 1-1.
 
Serie A
Hans Hateboer werd afgelopen maandag matchwinner voor zijn Italiaanse club Atalanta Bergamo in de uitwedstrijd tegen Cagliari. De back uit Beerta kopte Atalanta naar een 0-1 overwinning en maakte zodoende alweer zijn vierde treffer van het seizoen. Afgelopen weekend was Hateboer wederom belangrijk in de thuiswedstrijd tegen SPAL.
 
De voormalig FC’er stoomde op zijn welbekende wijze op aan de rechterkant en verzorgde tien minuten voor tijd een panklare assist op zijn ploeggenoot waardoor de club uit Bergamo met 2-1 won. Atalanta is al zes duels op rij ongeslagen en is opgeklommen naar een vijfde plaats in de Serie A.  
 
International
De Deense competitie kende afgelopen weekend de herstart van het seizoen en Simon Tibbling was net op tijd weer fit om van waarde te zijn voor zijn ploeg Brøndby. De middenvelder viel in het duel met FC Nordsjælland een kwartier voor tijd in. De uitwedstrijd eindigde in 3-3.
 
Tibbling was aan het begin van dit kalenderjaar geblesseerd geraakt tijdens zijn debuutwedstrijd voor Zweden. In het oefenduel met Finland deed hij slechts 28 minuten mee, maar mag zich sindsdien wel A-international noemen.
 
Nieuw avontuur
Thomas Enevoldsen gaat ook komend voetbaljaar aan de slag in Amerika. De aanvaller kende vorig seizoen een goed jaar bij Orange County dat uitkomt in de USL, het tweede niveau. De Deen werd zelfs verkozen in het Team of the Year. Genoeg reden voor Indy Eleven, uitkomend in dezelfde competitie, om Enevoldsen te contracteren.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’