string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Suk razendsnel, Bacuna terug in Premier League.

Maandag 04 februari 2019 om 10:05

FC Groningen pakte zaterdag de derde uitoverwinning van dit seizoen. Willem II werd in Tilburg met 2-1 verslagen. In Boetnlaand was Suk Hyun-Jun goud waard in Frankrijk, maakte Leandro Bacuna een bliksemtransfer en vonden ook twee voormalig huurlingen van de FC een nieuwe club.

Suk Hyun-Jun kende een lastige start van 2019. De Zuid-Koreaanse spits was ruim een maand geblesseerd, maar keerde afgelopen weekend terug in de wedstrijdselectie bij het Franse Stade Reims. De aanvaller was direct goud waard voor zijn ploeg.
 
17 of 18
De voormalig FC’er kwam in de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille in de 68ste minuut in het veld. De invalbeurt zorgde voor verwarring in de defensie van Marseille waardoor Suk meteen met een uitstekende loopactie kon weglopen bij zijn directe tegenstander. Hij had slechts één balcontact nodig om te scoren. De officiële kanalen van de Franse club twijfelden of het 17 of 18 seconden had geduurd, maar sneller heeft Suk waarschijnlijk niet gescoord na een invalbeurt. Reims won uiteindelijk met 2-1.
 
Bacuna’s
Leandro Bacuna debuteerde zaterdagmiddag voor zijn nieuwe club Cardiff City. De middenvelder werd op de laatste dag van de transferdeadline overgenomen van Reading en keerde zodoende terug in de Engelse Premier League. Bacuna begon in de thuiswedstrijd tegen Bournemouth op de bank en mocht vier minuten voor tijd doelpuntenmaker Reid aflossen. Cardiff won met 2-0 en daardoor komt de ploeg uit Wales op 22 punten uit 25 wedstrijden.
 
Cardiff City moet blijven knokken voor handhaving, maar het gat met de veilige nummer 17 is geslonken tot slechts twee punten. Ook de jongere broer van Leandro, Juninho Bacuna, is verwikkeld in de degradatiestrijd. De middenvelder van Huddersfield Town stond in de uitwedstrijd tegen Chelsea voor de derde achtereenvolgende keer in de basisopstelling en speelde de gehele wedstrijd. Huddersfield ging met 5-0 onderuit en staat met 11 punten uit 25 duels onderaan.
 
Nieuwe clubs
Uriel Antuna en Mateo Cassierra werden afgelopen seizoen door FC Groningen gehuurd, maar konden geen vaste basisplaats veroveren bij de Trots van het Noorden. Beide aanvallers hebben inmiddels een nieuwe club gevonden. Antuna is neergestreken bij LA Galaxy en begint volgende maand aan het seizoen in de Amerikaanse MLS. Mateo Cassierra maakt het seizoen 2018/2019 af in Argentinië waar hij gaat spelen voor Racing, dat koploper is in de Superliga.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’