Boetnlaand: Succesvolle rentree Van Weert.

Maandag 25 november 2019 om 13:43

FC Groningen speelde zondagmiddag in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-1 gelijk tegen Feyenoord. De Trots van het Noorden legde veel passie en strijd in het duel en kwam na rust terug van een achterstand. In Boetnlaand maakte Tom van Weert een succesvolle rentree, pakte Timo Letschert de koppositie en was Luis Suárez trefzeker.

Tom van Weert raakte aan het begin van het seizoen geblesseerd en kwam daardoor ruim twee maanden niet in actie voor zijn Deense club Aalborg BK. De spits zat zondagmiddag weer voor het eerst sinds lange tijd bij de wedstrijdselectie en mocht als invaller ruim tien minuten meedoen in het duel met AC Horsens.

Trefzeker
Van Weert was in die tien minuten direct trefzeker voor zijn ploeg. De aanvaller kopte drie minuten voor tijd vanuit een corner knap binnen bij de eerste paal. Zijn derde treffer van het seizoen. Aalborg won uiteindelijk met 4-0. Jannik Pohl zat bij AC Horsens niet bij de wedstrijdselectie.

Timo Letschert stond zaterdag voor het eerst in ruim een maand in de basisopstelling van het Duitse Hamburger SV. De derde basisplaats van de verdediger dit seizoen. HSV won in eigen huis met 2-1 van Dynamo Dresden na een winnende treffer in de blessuretijd. Door de winst steeg de ploeg van Letschert naar de koppositie in de Tweede Bundesliga.

Doelpunten
Luis Suárez maakte zaterdag zijn zevende goal in elf competitiewedstrijden voor FC Barcelona. De Spaanse topclub stond lange tijd op achterstand op bezoek bij laagvlieger Leganés. De aanvaller kopte na bijna een uur spelen de gelijkmaker binnen. Barcelona won uiteindelijk met 2-1 en gaat aan kop in La Liga.

Hoewel deze rubriek de verrichtingen van voormalig FC’ers of huurlingen in Nederland niet gericht beschrijft, wordt deze editie toch speciale aandacht besteed aan Tom van de Looi. De middenvelder wordt door FC Groningen verhuurd aan N.E.C. en schoot vrijdag vlak voor het eindsignaal de winnende binnen voor zijn ploeg op bezoek bij Helmond Sport. Een schitterende schuiver en de eerste goal voor Van de Looi in het betaalde voetbal.