string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Succes Tadic, debuut Finndell.

Maandag 19 maart 2018 om 13:31

FC Groningen vocht zich zondagmiddag knap terug in de wedstrijd tegen AZ, maar trok in de blessuretijd toch aan het kortste eind. De Trots van het Noorden verloor in Alkmaar met 3-2 van de bekerfinalist. In Boetnlaand was er succes voor het Southampton van Dusan Tadic, debuteerde Hampus Finndell in het betaalde voetbal en vertolkten diverse voormalig FC’ers een rol als aangever.

Southampton kent een moeizaam seizoen in de Engelse Premier League. De club van aanvaller Dusan Tadic vecht tegen degradatie en verving afgelopen week de manager. Mark Hughes staat tegenwoordig voor de groep en beleefde afgelopen weekend direct een succes.
 
FA Cup
The Saints wonnen zondag in de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi. League One-club en reuzendoder Wigan Athletic, dat in de eerdere rondes al drie Premier League-clubs waaronder Manchester City had uitgeschakeld, werd in de befaamde FA Cup met 2-0 verslagen. Tadic stond in de basisopstelling en was na een uur spelen belangrijk met een assist bij de 1-0. Southampton speelt in de halve finale tegen Chelsea.
 
Debutanten
Voor Thomas Enevoldsen begon zondag het seizoen bij zijn nieuwe Amerikaanse club Orange County. De Deense aanvaller werd vorige maand getransfereerd naar de USL (tweede niveau in de VS) en maakte thuis tegen Phoenix Rising zijn debuut. Enevoldsen speelde de gehele wedstrijd die eindigde in 1-1.
 
Ook Hampus Finndell debuteerde afgelopen week voor zijn huidige club Djurgardens in Zweden. Het was het eerste officiële optreden in het betaalde voetbal voor Finndell. De voormalig jeugdspeler van de FC viel maandag in blessuretijd in tijdens de kwartfinale van het bekertoernooi. Djurgardens versloeg BK Häcken, de club van Rasmus Lindgren, met 1-0 en bereikte afgelopen weekend door een overwinning op AIK zelfs de bekerfinale. Finndell behoorde tijdens de halve eindstrijd niet tot de wedstrijdselectie.
 
Aangevers
Tim Sparv speelde een belangrijke rol tijdens de overwinning van zijn club FC Midtjylland op SønderjyskE in de Deense Superliga. De middenvelder, die toch niet bekend staat om zijn diepgang, kwam vlak voor het einde van de wedstrijd uitstekend door aan de linkerkant van het veld. Sparv hield perfect het overzicht en stelde met een bekeken voorzet zijn ploeggenoot in staat de winnende 2-1 te maken.
 
Ook Jason Davidson was afgelopen weekend belangrijk als aangever. De verdediger wordt sinds dit kalenderjaar door zijn Kroatische club Rijeka verhuurd aan het Sloveense Olimpija Ljubljana. Op bezoek bij NK Ankaran begon de Australiër in de basisopstelling en gaf hij halverwege de eerste helft een beslissende voorzet op de 1-0. Ljubljana won uiteindelijk met 3-0 en gaat ruim aan kop op het hoogste niveau in Slovenië.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar