Boetnlaand: Suarez scoort, debuut Hrustic

21 december 2020

FC Groningen won afgelopen zaterdag een doelpuntrijk duel van Sparta Rotterdam. Spits Jørgen Strand Larsen scoorde twee keer in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd. In Boetnlaand stonden ook diverse voormalig FC-spitsen in de picture en debuteerde een door de FC opgeleide middenvelder in een Europese topcompetitie. Dit is de laatste editie van deze rubriek van het kalenderjaar 2020.

Net als Strand Larsen maakte ook Luis Suárez twee goals in het afgelopen weekend. De Uruguayaanse spits, die zijn Europese carrière in Groningen begon, scoorde twee keer voor het Spaanse Atletico Madrid in de thuiswedstrijd tegen Elche.
 
Suárez verlengde een voorzet van de rechterkant vlak voor rust succesvol en zette daarmee zijn ploeg op 1-0. Een kwartier na de pauze stond de spits alert bij de tweede paal om een voorzet van de linkerkant binnen de glijden. Uiteindelijk won de ploeg uit Madrid met 3-1 en gaat het aan kop in La Liga.
 
Basisplaats
Suk Hyun-Jun stond afgelopen weekend voor het eerst sinds drie maanden weer in de basisopstelling bij het Franse Troyes. De Zuid-Koreaan was direct belangrijk voor zijn ploeg door in de thuiswedstrijd tegen Noirt het enige doelpunt van het duel te maken. Suk controleerde vlak na rust een voorzet van rechts met de borst en rondde met een verdediger in zijn rug knap af. Troyes staat bovenaan in de Franse Lique 2.
 
Spits Danny Hoesen heeft een nieuwe club in Amerika. Hoesen werd in de expansion draft als eerste gekozen door nieuwkomer in de Major League Soccer, Austin FC. De expansion draft is speciaal voor nieuwe ploegen in de competitie en Austin heeft veel vertrouwen in de aanvaller gezien het feit dat hij als eerste werd verkozen. Hoesen stond de afgelopen vier jaar onder contract bij de San Jose Earthquakes en blijft door de keuze van debutant Austin FC ook in 2021 actief op het hoogste niveau in de Verenigde Staten.
 
Debuut
Ajdin Hrustic heeft zijn debuut gemaakt in de Duitse 1. Bundesliga. De Australische international, die is opgeleid door FC Groningen, maakte dit seizoen de overstap van de Trots van het Noorden naar Eintracht Frankfurt. Hrustic viel afgelopen weekend in tijdens de uitwedstrijd tegen Augsburg en speelde een kwartier mee in het met 2-0 gewonnen duel. Ook voormalig FC’er Filip Kostic kwam in actie. Kostic stond in de basis bij Eintracht en werd in de slotfase naar de kant gehaald.
 
Een landgenoot van Hrustic, Jason Davidson, heeft zich met het Zuid-Koreaanse Uslan Hyundai verzekerd van de Aziatische Champions League. In de finale werd het Iraanse Persepolis met 2-1 verslagen. Davidson, die in het seizoen 2016/2017 als huurling 22 keer het shirt van FC Groningen droeg, kwam in de finale niet in actie. Hij speelde in totaal drie wedstrijden in het toernooi.

Hrustic

Laatste nieuws