string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Suarez en Berg kampioen, Tadic goud waard.

Maandag 30 april 2018 om 12:19

FC Groningen won afgelopen zondag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 4-0 van Excelsior. Invaller Yoëll van Nieff speelde na veertien jaar FC Groningen zijn laatste wedstrijd in het Noordlease Stadion en nam met twee assists waardig afscheid van het thuispubliek. In Boetnlaand vierden diverse voormalig FC’ers een kampioenschap, maar was er ook degradatieverdriet.

Luis Suarez werd zondagavond met FC Barcelona kampioen van Spanje. De Catalanen wonnen op bezoek bij Deportivo La Coruña met 4-2 en kunnen niet meer worden achterhaald. Suarez was niet trefzeker in de kampioenswedstrijd, maar gaf drie keer een assist op ploeggenoot Lionel Messi. Suarez scoorde dit seizoen tot op heden 23 competitiedoelpunten en was negen keer aangever.
 
Schaal
Marcus Berg vierde afgelopen week al het kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten, waar de Zweed dit jaar uitkomt voor Al Ain FC. Berg en zijn ploeggenoten kregen afgelopen weekend in eigen huis de bijbehorende schaal uitgereikt. Berg maakte vier treffers in de met 5-0 gewonnen laatste competitiewedstrijd van het seizoen en bracht daarmee zijn seizoenstotaal op 25 goals. Al Ain staat tevens in de finale om de Presidents Cup, die donderdag wordt gespeeld, en is nog actief in de AFC Champions League.
 
Degradatie
Ruben Jenssen kijkt met een zeer teleurstellend gevoel terug op afgelopen weekend. De door FC Groningen aan het Duitse Kaiserslautern verhuurde middenvelder degradeerde afgelopen weekend uit de 2e Bundesliga. De uitwedstrijd tegen Arminia Bielefeld werd met 3-2 verloren. Jenssen speelde de volledige wedstrijd en kwam sinds de winterstop 12 keer in actie voor de Duitsers.
 
Belangrijk
Southampton pakte dit weekend een belangrijke overwinning in de strijd tegen degradatie uit de Engelse Premier League. AFC Bournemouth werd thuis met 2-1 verslagen door twee treffers van Dusan Tadic. Hierdoor blijven The Saints uitzicht houden op de vijftiende en veilige plaats op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden te spelen is het gat met Swansea, dat vijftiende staat, één punt. Over anderhalve week staan Swansea en Southampton in een rechtstreeks gevecht tegenover elkaar.
 
Strafschop
Todd Kane verzekerde zijn club Oxford United van nog een jaar in de League One. De rechtsback verzilverde in de thuiswedstrijd tegen Rochdale in de slotfase van de wedstrijd een strafschop waardoor zijn ploeg met 2-1 won. Door dit resultaat is lijfsbehoud zeker. Het was alweer het derde doelpunt voor Kane, die sinds februari 16 duels in actie kwam voor Oxford.
 
Bekerfinale
Simon Tibbling mag zich opmaken voor weer een bekerfinale. De Zweed verloor er in zijn carrière al eens één in Zweden en won drie jaar geleden de KNVB-beker met FC Groningen. Tibbling speelt op 10 mei de Deense bekerfinale met zijn club Brøndby tegen Silkeborg. Brøndby versloeg midweeks tijdens de halve finales het FC Midtjylland van Tim Sparv met 3-1. Beide voormalig FC’ers stonden in de basisopstelling. Tibbling gaf de assist bij een van de treffers van zijn ploeg.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’