Boetnlaand: Sørloth sterk met het hoofd, fraaie treffer Itakura

11 april 2022

FC Groningen ging zondagmiddag in Heerenveen met 3-1 onderuit. In Boetnlaand scoorden voormalig FC’ers in Duitsland wederom fraai en was Alexander Sørloth in Spanje belangrijk voor zijn club. Stefano Magnasco behaalde een mooie overwinning in Chili.

Sørloth stond voor de derde achtereenvolgende competitiewedstrijd in de basis bij Real Sociedad. De Noorse spits kopte in de uitduel op bezoek bij Elche na een half uur spelen de gelijkmaker binnen. Niet veel later scoorden de bezoekers nogmaals waardoor de ploeg van Sørloth drie punten overhield aan het duel. Belangrijke punten in de strijd om Europees voetbal. Sociedad staat nu zesde in de Primera Division. Het was de tweede competitiegoal van Sørloth dit seizoen. De spits wordt door de Spanjaarden gehuurd van het Duitse RB Leipzig.
 
Ko Itakura liet wederom van zich spreken in Duitsland. De verdediger van Schalke 04 pakte met de ploeg uit Gelsenkirchen de koppositie in de 2. Bundesliga. Heidenheim werd in eigen huis met 3-0 verslagen mede door een prachtige goal van Itakura. De Japanner was aan de rechterkant mee opgekomen, zette met een dubbele kapbeweging twee tegenstanders op het verkeerde been en schoot de 2-0 raak. Doelpunt nummer 4 dit seizoen voor de man die vorig jaar Speler van het Jaar werd in Groningen. Door de winst veroverde Schalke ook de eerste plaats op de ranglijst. Het is ongemeen spannend in de 2. Bundesliga, want het verschil met de nummer 5 is slechts 4 punten. De bovenste twee promoveren, de nummer 3 speelt play-offs.
 
Hamburger SV lijkt afgehaakt in de strijd om promotie. De ploeg van middenvelder Ludovit Reis verloor dit weekend van Holstein Kiel en staat zesde met 8 punten achterstand. HSV won midweeks nog wel met 4-0 van Erzgebirge Aue. Reis stak in de slotfase van het duel het middenveld over en schoot van ruim buiten het strafschopgebied met een geplaatst schot het laatste doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen. Zijn vijfde competitietreffer dit seizoen. Sam Schreck speelde 75 minuten mee bij Erzgebirge Aue. 

Stefano Magnasco behaalde in Chili een mooi overwinning met zijn ploeg Union Española. Het grote Colo Colo werd in eigen huis met 2-1 verslagen. De ploeg met Magnasco in de basis wist na rust een 0-1 achterstand om te buigen. Door de overwinning komt Union Española op een gelijk aantal punten met koploper Colo Colo. He seizoen in Chili is negen speelrondes onderweg.

Itakura

Laatste nieuws