Boetnlaand, slot: Hateboer naar Champions League, Robben pakt dubbel

28 mei 2019

FC Groningen strandde vorige week in de halve finales van de play-offs en daarmee is de A-selectie van de Trots van het Noorden uitgespeeld voor dit seizoen. In de laatste editie van Boetnlaand voor deze voetbaljaargang is volop aandacht voor een aantal bekerfinales en de zinderende ontknoping in de Italiaanse Serie A.

Atalanta Bergamo, de ploeg van verdediger Hans Hateboer, beleefde in Italië een superseizoen. De club haalde de bekerfinale, die helaas voor de Groningse back werd verloren, en speelde mee in de top van de competitie.
 
Champions League
Atalanta stelde in de laatste speelronde van de competitie zelfs deelname aan de groepsfase van de Champions League veilig. Voor het eerst in de historie komt de club komend seizoen uit in het grootste Europese toernooi. Atalanta won afgelopen weekend thuis tegen Sassuolo met 3-1 en eindigde zodoende als derde in de Serie A.
 
Hateboer kwam vanwege een schorsing niet in actie tijdens het laatste duel, maar had met vijf goals en een handvol assists in 35 competitiewedstrijden een belangrijk aandeel in het succes van zijn club. Als toetje op een schitterend seizoen behoort de back tot de definitieve selectie van Oranje dat volgende week speelt om de Nations League.
 
Debuutseizoen
Udinese, de ploeg van William Troost-Ekong, was voorafgaand aan de laatste speelronde in de Serie A nog niet helemaal veilig. De club kon nog degraderen als het zelf zou verliezen van Cagliari en diverse concurrenten met grote cijfers zouden winnen. Udinese maakte aan alle onzekerheid een eind door zelf met 2-1 te winnen bij Cagliari.
 
Door het resultaat eindigde Udinese uiteindelijk als twaalfde in de Serie A. Troost-Ekong speelde de gehele wedstrijd en kwam in zijn debuutseizoen tot 35 duels, allemaal basisplaatsen. Sampdoria, de nieuwe ploeg van Jeff Chabot, eindigde in het ‘linkerrijtje’ als negende.
 
Bekerfinales
Arjen Robben heeft zijn tijd bij Bayern München afgesloten met een 21ste hoofdprijs bij de Duitse recordkampioen. De aanvaller won met Bayern afgelopen weekend de Duitse beker door Leipzig met 3-0 te verslaan in de finale. Robben kwam in de tweede helft als invaller in het veld en pakte dit seizoen de dubbel met zijn ploeg.
 
Luis Suárez pakte die dubbel niet. Zijn club FC Barcelona ging in de finale van de Copa del Rey onderuit tegen Valencia. De nieuwe ploeggenoten van Ludovit Reis verloren met 2-1 van de club uit de Sinaasappelstad. Suárez kwam zelf door een blessure niet in actie tijdens de finale.
 
Afscheid
Marcus Berg heeft zijn laatste wedstrijd voor Al Ain gespeeld. De Zweedse spits kende een succesvolle tijd van twee seizoenen in het Midden-Oosten waarin hij in 41 competitiewedstrijden maar liefst 35 treffers maakte. Vooral in zijn eerste seizoen was Berg uiterst succesvol. De Zweed werd topscorer van de competitie en vierde het kampioenschap. Ook haalde zijn club aan het einde van vorig kalenderjaar de finale tijdens het WK voor clubteams. Waar de toekomst van de international ligt, is nog onbekend.

Laatste nieuws