Boetnlaand: Scorende spitsen

4 april 2022

Jørgen Strand Larsen maakte zaterdagmiddag tegen Ajax alweer zijn 12e competitiegoal van het seizoen. De spits is op dreef en in Boetnlaand waren diverse voorgangers van de Noors international succesvol. 

Tom van Weert maakte dit seizoen de overstap naar de Griekse Super League en was vanaf het begin op dreef in het Zuid-Europese land. De voormalig FC-spits zorgde afgelopen weekend met een rake strafschop dat zijn ploeg Volos een punt overhield op bezoek bij Ionikos. Volos kwam van een 2-0 achterstand terug tot 2-2. De veertiende competitiegoal voor Van Weert die daarmee tweede staat op de topscorerslijst in Griekenland.
 
Lars Veldwijk schoot vorig seizoen 18 keer raak in Zuid-Korea en werd uitgeroepen tot beste spits van de K-League. Dit seizoen komt de spits iets moeilijker tot scoren, maar afgelopen weekend was het weer raak voor Veldwijk. En hoe. De Zuid-Afrikaans international schoot namens Suwon in de thuiswedstrijd tegen Seongnam na 26 minuten snoeihard raak in het dak van het doel. Suwon verloor het duel met 3-4, maar Veldwijk – die terugkwam van een blessure en de afgelopen periode in Nederland revalideerde – heeft zijn eerste goal van het nieuwe seizoen in Korea te pakken.
 
In Zweden is de Allsvenskan afgelopen weekend begonnen. Marcus Berg liet zich in de eerste speelronde direct gelden. De 35-jarige spits en voormalig international van Zweden keerde vorig seizoen terug bij de club waar hij zijn carrière begon, IFK Götenborg. Berg is de nieuwe competitie met een goal en assist gestart. Värnamo werd in eigen huis met 2-1 verslagen.  

Luis Suárez maakte twee goals voor Atletico Madrid in de thuiswedstrijd tegen Alaves. De spits die zijn Europese carrière begon in Groningen kwam als invaller na een uur spelen in het veld. Een kwartier voor tijd was de Uruguayaan trefzeker vanaf de strafschopstip, in blessuretijd zette Suárez de 4-1 eindstand op de borden. Door zijn twee goals komt de spits voor het tiende achtereenvolgende seizoen in de dubbele cijfers wat betreft competitiedoelpunten.
 
Jason Davidson maakte vorige week een fantastische goal in de Australische A-League. De back nam een korte corner, kreeg de bal terug en schoot de bal enkele meters van de achterlijn verwijderd keihard in de korte hoek in het dak van het doel. De voormalig huurling van FC Groningen dacht daarmee zijn ploeg Melborne Victory in blessuretijd naar de overwinning te hebben geschoten tegen WS Wanderers, maar de tegenstander maakte in de 96e minuut nog gelijk, 1-1. Afgelopen weekend werd wel gewonnen, op bezoek bij Adelaide United, 0-1. Davidson speelde de volledige wedstrijd. 

Veldwijk

Laatste nieuws