Boetnlaand: Rusnák, Robben en Islamovic trefzeker

10 april 2017

De comeback van FC Groningen kwam zaterdagavond te laat waardoor het de ruime achterstand niet meer te boven kwam en met 4-3 verloor in Den Haag. In Boetnlaand kon Albert Rusnák eindelijk wel juichen, was Arjen Robben weer eens belangrijk in een topwedstrijd en was het ook feest voor Dino Islamovic.

Albert Rusnák is het Major League Soccer-seizoen in de Verenigde Staten met zijn team Real Salt Lake niet goed begonnen. De ploeg van de Slowaakse middenvelder had in de eerste vier wedstrijden nog niet gewonnen en wisselde al vroeg in de competitie van hoofdcoach. Afgelopen zaterdag was het wel feest en Rusnák eiste een absolute hoofdrol op in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen de Vancouver Whitecaps.
 
Sneeuw
De aanvallende middenvelder maakte na 54 minuten spelen het eerste doelpunt in de wedstrijd en zijn eerste treffer in de MLS. Rusnák werd weggestuurd, kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot met rechts succesvol in de korte hoek.
 
De hevige sneeuwval maakte het veld in de tweede helft bijna onbespeelbaar, maar de voormalig FC’er liet zien aardig uit de voeten te kunnen op het gladde gras. Een prachtige pass van Rusnák werd een kwartier voor tijd doeltreffend afgemaakt en enkele minuten later was de international ook bij de 3-0 de aangever via een corner.
 
Karakteristiek
Arjen Robben stond zaterdagavond in de basisopstelling van Bayern München dat in eigen huis Borussia Dortmund ontving. De recordkampioen won de topper met liefst 4-1 en Robben maakte vlak na rust de derde treffer van zijn ploeg. De buitenspeler dribbelde op zijn inmiddels karakteristieke wijze vanaf de rechterkant naar binnen, passeerde twee man en schoot van net buiten het strafschopgebied in de verre hoek.
 
Het was de negende Bundesligagoal van Robben in dit seizoen. Bayern München gaat naar 28 speelrondes ruim aan de leiding in Duitsland. Het gat tussen Bayern dat 68 punten heeft verzameld en belager RB Leipzig is tien punten.
 
Goal en assist
Dino Islamovic maakte zondagmiddag zijn competitiedebuut voor het Zweedse Trelleborgs FF dat uitkomt op het tweede niveau in het Scandinavische land. De spits tikte na een kwartier in de thuiswedstrijd tegen Falkenbergs FF de bal goed op zijn collegaspits die doeltreffend afrondde. De voormalig FC’er was vlak na de pauze zelf trefzeker toen hij een bal vlak voor de keeper in het doel kopte. De wedstrijd eindigde in 2-2 en Islamovic kon met een assist en goal terugkijken op een mooi competitiedebuut in de tweede speelronde van de competitie. 

Laatste nieuws