string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Rood Kieftenbeld, nieuwe club voor Bacuna.

Maandag 14 augustus 2017 om 11:56

FC Groningen speelde zondagmiddag in een spectaculaire Derby van het Noorden met 3-3 gelijk tegen sc Heerenveen. De competitiestart betekent ook weer de terugkeer van de wekelijkse rubriek Boetnlaand, met deze keer de rode kaart van Maikel Kieftenbeld en een prachtig kopdoelpunt van Michael de Leeuw.

Maikel Kieftenbeld is het seizoen bij Birmingham City niet begonnen als basisspeler. De middenvelder zat vorige week de volledige wedstrijd op de bank, maar mocht dit weekend in het thuisduel met Bristol City direct na rust invallen.
 
Rood
Met Kieftenbeld in het veld had zijn ploeg meer grip op de wedstrijd en kwam het uiteindelijk op een 2-1 voorsprong dat ook de einduitslag zou zijn. Geheel tevreden kon de voormalig FC’er niet zijn met de eerste punten van het seizoen. Kieftenbeld werd tien minuten voor tijd namelijk met rood van het veld gestuurd. De karaktervoetballer zette een tackle in om een bal terug te winnen en die werd door de scheidsrechter als gemeen beoordeeld.
 
Nieuwe club
Aston Villa verloor dit weekend met 3-0 op bezoek bij Cardiff City. De ploeg speelde zonder Leandro Bacuna, want de voormalig FC’er tekende zondag een contract bij Reading. Die Championshipploeg wordt getraind door Jaap Stam. Bacuna kan dinsdag zijn debuut maken voor Reading tegen… jawel, Aston Villa. 
 
Voormalig keeper van de FC-opleiding Wieger Sietsma heeft deze zomer een mooie transfer gemaakt naar de overkant van de Noordzee. De doelman een contract getekend bij Milton Keynes Dons uit de League One, het derde niveau in Engeland. Sietsma heeft zijn debuut nog niet gemaakt voor zijn nieuwe ploeg.
 
Kopdoelpunt
Michael de Leeuw maakte dit weekend zijn derde treffer van het seizoen in de Major League Soccer. De spits moest lang wachten voordat hij zijn account van dit seizoen kon openen, maar heeft in de laatste zes duels drie goals gemaakt. De Leeuw zette zijn ploeg Chicago Fire met een prachtig kopdoelpunt op voorsprong tegen Columbus Crew, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 3-1.
 
Frank Olijve is net als De Leeuw tegenwoordig woonachtig in de Verenigde Staten. De middenvelder is bezig aan zijn eerste buitenlandse avontuur bij Orange County SC, dat uitkomt is de United Soccer League. Olijve heeft sinds zijn komst afgelopen maand direct een basisplaats veroverd en speelde zondag met 1-1 gelijk op bezoek bij Swope Park Rangers.
 
Oezbekistan
Pieter Huistra is tegenwoordig werkzaam in Oezbekistan als assistent-trainer van Shota Arveladze bij FC Pakhtakor Tashkent. De eerste thuiswedstrijd onder leiding van het duo tegen FK Neftchi Fargona werd met liefst 6-0 gewonnen.
 

bacuna uitshirt

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus