string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Robbens record, Koemans gouden wissel.

Maandag 25 september 2017 om 13:40

FC Groningen pakte zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion drie punten door FC Twente met 1-0 te verslaan. De winst werd uitgebreid gevierd met het aanwezige publiek. In de wekelijkse rubriek Boetnlaand deze keer onder meer aandacht voor een record en twee jubilarissen.

Arjen Robben deed afgelopen vrijdag nog een oproep aan FC-supporters om de ploeg tegen FC Twente in het stadion te komen steunen en daar werd goed gehoor aan gegeven. Diezelfde avond speelde de aanvaller, afkomstig uit de opleiding van de FC, met zijn Duitse club Bayern München thuis tegen VfL Wolfsburg.
 
Record
Hoewel de 2-2 einduitslag wellicht enigszins teleurstellend was voor de landskampioen, zat er voor Robben een speciaal tintje aan de wedstrijd. De Groninger maakte vlak voor rust van net buiten het strafschop gebied een doelpunt. Zijn 92ste competitietreffer voor de Duitsers. Daarmee evenaart Robben het record van de Braziliaan Giovanni Elber als meest scorende buitenlander voor Bayern München in de Bundesliga.
 
Gouden wissel
Ronald en Erwin Koeman zaten bij het Engelse Everton een tijdje in de hoek waar de klappen vielen met vier nederlagen op rij en zes duels zonder winst. Afgelopen week werd echter midweeks gewonnen in het toernooi om de League Cup en dit weekend pakte de ploeg van de Koemannen weer eens drie punten in de Premier League. Manager Ronald Koeman had een goede hand van wisselen, want invaller Oumar Niasse zette een 1-0 achterstand uiteindelijk met twee goals om in een 2-1 thuisoverwinning op AFC Bournemouth.
 
Gibril Sankoh maakte zondagmiddag voor zijn Chinese club Meizhou Hakka weer een treffer, zijn tweede binnen een maand. Daarmee had de verdediger een belangrijk aandeel in de 3-1 overwinning op bezoek bij X. Tianshan Leopard. De ploeg van Sankoh is nu al vijf wedstrijden achter elkaar ongeslagen en daardoor uit de degradatiezone geklommen in de Chinese League One.
 
Jubilarissen
Tim Sparv komt vanavond met zijn ploeg Midtjylland in actie op bezoek bij AGF Aarhus. De Fin speelde vorige week zijn 100ste wedstrijd in dienst van de Denen, waarmee hij in 2015 landskampioen werd.
 
Een andere voormalig FC’er vierde afgelopen weekend een soortgelijk jubileum. Luis Suàrez kwam zaterdagavond voor de 100ste keer in actie tijdens een competitiewedstrijd van FC Barcelona. Hij luisterde zijn optreden op met een goal en Barça won uiteindelijk met 3-0 van het gepromoveerde Girona.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus