Boetnlaand: Robben schrijft geschiedenis

9 april 2018

De Derby van het Noorden eindigde zondag in 1-1. De FC behaalde met het gelijkspel een belangrijk punt in Heerenveen. In Boetnlaand tekende Arjen Robben wederom voor een kampioenschap, waren Filip Kostic en Richairo Zivkovic trefzeker en zorgde Danny Hoesen voor een bekeken assist.

Arjen Robben schreef afgelopen weekend geschiedenis. De door de FC opgeleide aanvaller werd zaterdag voor de zevende keer – waarvan nu zes op een rij – kampioen van Duitsland door de 4-1 overwinning van zijn club Bayern München op Augsburg. Daarmee komt zijn totaal op elf kampioenschappen, geen enkele Nederlandse voetballer is daarin succesvoller dan Robben.
 
De Groninger had een belangrijk aandeel in de kampioenswedstrijd op bezoek bij Augsburg. Aanvoerder Robben maakte na ruim een uur spelen de 3-1 door een rebound met links hard in de korte hoek te schieten. De titel kon nog niet groots worden gevierd, want komende woensdag staat in München de return in de kwartfinale van de Champions League op het programma tegen het Spaanse Sevilla.
 
Kostic
Aan de onderkant van de Bundesliga zit het HSV van Filip Kostic in grote problemen. De ploeg staat op een degradatieplaats en heeft de komende weken punten nodig om uitzicht te houden op weer een seizoen op het hoogste niveau. Afgelopen weekend zette de ploeg voor eigen publiek in Hamburg een goede stap en Filip Kostic was belangrijk in de 3-2 overwinning op Schalke 04.
 
De voormalig FC’er maakte zaterdag na ruim een kwartier spelen de 1-1. Een verre ingooi vanaf de linkerkant stuiterde door tot voor het doel waar Kostic opdook en binnen kopte. HSV heeft nog vijf speelrondes om het gat van zeven punten naar de veilige vijftiende plaats goed te maken. De kloof met de 16e stek, wat play-offvoetbal betekent, is vijf punten.
 
Verre hoek
Richairo Zivkovic was zaterdagavond in België trefzeker voor zijn club KVO Oostende in de thuiswedstrijd tegen Eupen. De aanvaller schoot na 72 minuten de 1-1 tegen de touwen, wat tevens de eindstand betekende. Zivkovic kwam aan de linkerkant van het veld op snelheid langs zijn directe tegenstander, dribbelde het strafschopgebied in en krulde de bal prachtig met rechts in de verre hoek.
 
Danny Hoesen vervulde zondag in de uitwedstrijd van San Jose Earthquakes bij Philadelphia Union een rol als aangever. De spits, die in Amerika geregeld aan de buitenkant speelt, snelde aan de rechterkant van het veld de ruimte in. Hoesen hield het overzicht en legde de bal keurig terug op zijn teamgenoot Eriksson. Hoewel de voormalige FC-aanvaller een paar goede kansen kreeg, scoorde de Limburger niet en eindigde de wedstrijd in 1-1.

Laatste nieuws