string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Robben naar koppositie, play-offs Groningse Amerikanen voorbij.

Maandag 30 oktober 2017 om 14:48

FC Groningen beleefde een slecht weekend door zondagmiddag te verliezen van Sparta. De Trots van het Noorden ging met 2-1 onderuit in Rotterdam. In Boetnlaand heroverde Arjen Robben de koppositie in Duitsland en waren de play-offs voor de Groningse Amerikanen snel voorbij.

Bayern München won afgelopen zaterdag de topper in de Duitse Bundesliga tegen RB Leipzig. De ploeg van Arjen Robben won in eigen huis met 2-0 van de nummer drie van de ranglijst. Door het verlies van Borussia Dortmund klom Bayern naar de koppositie in de competitie.
 
Robben heeft onder de nieuwe coach Jupp Heynckes een vaste basisplaats en begon ook tegen Leipzig vanaf het begin. De aanvaller was belangrijk met een assist bij de 1-0. Robben zette een snelle combinatie op aan de rechterkant waarna hij de bal met de punt van de schoen voor het doel prikte. James Rodriguez rondde doeltreffend af.
 
Play-offs
Het feest van Danny Hoesen bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes was van korte duur. Vorig weekend behaalde de ploeg uit Californië op het nippertje de play-offs en dat werd uitgebreid gevierd. De ploeg van Hoesen moest donderdag op bezoek bij Vancouver Whitecaps in de eerste ronde van de play-offs, die over één wedstrijd wordt gespeeld. Met de verhuurde FC’er in de basisopstelling verloor San Jose met liefst 5-0 en is het seizoen afgelopen.
 
Ook Chicago Fire, de club van Johan Kappelhof en Michael de Leeuw kwam niet door de eerste ronde heen. Thuis werd met 4-0 verloren van New York Red Bulls. Een domper voor de ploeg die zo`n goed seizoen draaide. Kappelhof stond in de basisopstelling en speelde de volledige wedstrijd, De Leeuw is zoals bekend geveld met een hevige knieblessure.
 
Speciale shirts
Tom Hiariej heeft ook zijn tweede thuisduel in Australië met Central Coast Mariners gelijkgespeeld. De wedstrijd tegen Melbourne Victory eindigde in 1-1. Het tweede punt uit vier wedstrijden, waardoor de Mariners in de onderste regionen bivakkeren. De ploeg van Hiariej speelde in speciale roze shirts om bekendheid te genereren voor Pink Ribbon, de strijd tegen borstkanker.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’