string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Rentree Van Dijk, Idrissi belangrijk in Spanje.

Maandag 16 augustus 2021 om 16:00

Jørgen Strand Larsen zorgde met een schitterende omhaal in blessuretijd dat FC Groningen afgelopen weekend de wereld over ging. De goal van de Noorse spits leverde de Trots van het Noorden drie punten op in de eerste speelronde van de Eredivisie. Net als in Nederland zijn veel buitenlandse competities weer begonnen. Ook de rubriek Boetnlaand – waarin verrichtingen van voormalig FC’ers in het buitenland worden gevolgd – start met een nieuw seizoen. 

Virgil van Dijk keerde na afwezigheid van bijna tien maanden vanwege een zware knieblessure terug op het veld tijdens een officiële wedstrijd van Liverpool. De stopper raakte op 17 oktober 2020 geblesseerd in de derby tegen Everton na een actie van de keeper van de tegenstander.
 
Na bijna een jaar keihard werken en revalideren stond Van Dijk afgelopen zaterdag in de basisopstelling in de eerste speelronde van de Premier League. Liverpool ging op bezoek bij Norwich City en won met 3-0. Van Dijk speelde de gehele wedstijd en stond als vanouds weer in het hart van de verdediging.
 
Debuut
William Troost Ekong zag afgelopen weekend een droom uitkomen. De verdediger doorliep de opleiding van het Engelse Fulham en Tottenham Hotspur, maar kwam niet tot een doorbraak in de Premier League. De verdediger debuteerde in het betaalde voetbal namens FC Groningen. Na avonturen in onder meer Noorwegen, België, Turkije en Italië keerde Troost Ekong vorig seizoen terug in Engeland. De stopper promoveerde met Watford naar de Premier League en debuteerde afgelopen weekend op het hoogste Engelse niveau. Troost Ekong stond in de basisopstelling in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa en won met 3-2.
 
De competitie in de Championship, het tweede niveau in Engeland, is al twee speelrondes onderweg. Leandro Bacuna heeft zijn eerste goal van het seizoen te pakken. De middenvelder kopte aan het begin van de tweede helft raak namens Cardiff City in de uitwedstrijd op bezoek bij Blackpool. Cardiff City won met 2-0 en is na twee speelrondes nog steeds ongeslagen.
 
Strafschop
Oussama Idrissi beleefde zijn doorbraak in het betaalde voetbal in Euroborg en speelt tegenwoordig in de Spaanse Primera Division bij topclub Sevilla. De aanvaller stond in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano in de basisopstelling en was na ruim een kwartier spelen belangrijk voor zijn team. De aanvaller omspeelde de keeper van de tegenstander en werd in de actie vastgehouden door de doelman. Het leverde Sevilla een penalty op en de keeper werd met een rode kaart van het veld gestuurd. De strafschop werd verzilverd door een ploeggenoot. Sevilla won uiteindelijk de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-0.

Idrissi

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard