string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Rentree Sparv, goal Kostic.

Maandag 21 november 2016 om 11:00

FC Groningen won zaterdagavond zeer verdiend in eigen huis met 2-1 van ADO Den Haag. In Boetnlaand maakte Tim Sparv na lang blessureleed zijn rentree bij het Deense FC Midtjylland, was Filip Kostic voor het eerst dit seizoen trefzeker en liet Tjaronn Chery zich zien aan zijn nieuwe trainer.

Een slepende knieblessure zorgde ervoor dat de teller van middenvelder Tim Sparv dit seizoen tot aan dit weekend nog altijd op nul stond. Zondag keerde de Fin voor het eerst weer terug in de wedstrijdselectie van zijn Deense ploeg FC Midtjylland en startte op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen SønderjyskE.
 
Invallen
FC Midtjylland kwam vijf minuten voor de pauze met tien man te staan doordat de speler die dit seizoen doorgaans de positie van Sparv overnam met een rode kaart naar de kleedkamer werd gestuurd. De voormalig FC’er mocht daardoor direct na de pauze invallen, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg vlak voor tijd een treffer moest incasseren en daardoor met 1-0 verloor.
 
Eerste doelpunt
Filip Kostic maakte afgelopen zomer de overstap naar Hamburger SV, maar is het seizoen met zijn ploeg dramatisch gestart. Zondag behaalde HSV, mede door een treffer van de ex-FC’er echter een felbevochten punt op bezoek bij 1899 Hoffenheim.
 
Kostic zette HSV na bijna een half uur spelen op 0-1. De Serviër kwam goed door op links en schoof de bal door de benen van de uitkomende keeper in het doel. De eindstand van de wedstrijd was 2-2 en de voormalig FC’er was met een goede voorzet ook betrokken bij het tweede Hamburgse doelpunt. HSV staat met drie punten uit 11 duels op de laatste plaats in de Bundesliga.
 
Steekbal
Tjaronn Chery heeft na het gedwongen vertrek van trainer Jimmy Floyd Hasselbaink in de persoon van Ian Holloway een nieuwe manager bij Queens Park Rangers. De aanvallende middenvelder liet zich tijdens de thuiswedstrijd tegen Norwich City direct zien aan zijn nieuwe coach. Chery ontving na ongeveer een half uur spelen de bal op eigen helft en gaf ter hoogte van de middellijn een werkelijk briljante steekbal op spits Sebastian Polter, die succesvol afrondde. QPR won de wedstijd uiteindelijk met 2-1.
 
Debuut
Alexander Christovao debuteerde dit weekend in de basisopstelling bij het Servische FK Javor Matis. De spits, die in het seizoen 2012/2013 vanuit de eigen jeugd doorbrak bij de FC en aan het einde van het seizoen vijf keer mocht invallen, speelt sinds kort bij de middenmoter uit Servië. Radnik Surdulica werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Christovao kreeg vlak voor tijd een publiekswissel en pakte in de 71ste minuut een gele kaart.

1836855

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’