Boetnlaand: Rentree De Leeuw, prijs Robben, primeur Hateboer

13 augustus 2018

FC Groningen kende zondagmiddag in Arnhem een valse start van de competitie. Met het begin van de Eredivisie start ook een nieuw seizoen van Boetnlaand. Ditmaal met de rentree van Michael de Leeuw, een prijs voor Arjen Robben en een primeur voor Hans Hateboer.

Chicago Fire verloor zondag de thuiswedstrijd tegen de New York Red Bulls met 1-0. Desondanks was het voor Michael de Leeuw een memorabel duel. De aanvaller maakte na ruim tien maanden blessureleed zijn rentree op het veld.
 
De Leeuw liep op 1 oktober 2017 een zware knieblessure op en moest lang revalideren. Zijn club maakte van het revalidatieproces een korte documentaire waarin werd getoond hoe hard De Leeuw heeft gewerkt om terug te keren op het veld. Zijn inspanningen werden beloond, want de voormalig FC’er viel ruim een kwartier voor tijd in en maakte zodoende zijn langverwachte rentree op het voetbalveld.
 
Supercup
De competitie in de Duitse Bundesliga begint pas over twee weken, maar Arjen Robben heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen alweer te pakken. De aanvaller van Bayern München won zondagavond de Duitse Supercup door Eintracht Frankfurt met 5-0 te verslaan. Robben stond in de basisopstelling en gaf na 26 minuten de assist bij de 2-0. Na ongeveer een uur spelen ging de Groninger naar de kant.
 
Ook voor Luis Suárez was het al snel in het seizoen kassa. De Spaanse Supercup werd zondagavond een prooi voor zijn ploeg FC Barcelona. De kampioen won met 2-1 van Sevilla. Suárez speelde de gehele wedstrijd, maar scoorde niet.
 
Doelpunt
Ook de Italiaanse Serie A is nog niet van start gegaan, maar Hans Hateboer beleefde donderdagavond een primeur bij zijn club Atalanta Bergamo. De verdediger won in de voorronde van de Europa League de uitwedstijd tegen Hapoel Haifa met 4-1 en maakte zijn eerste treffer voor de club. Hateboer kreeg na 18 minuten spelen de bal voor zijn voeten, kapte een tegenstander uit met rechts en schoot met zijn linkervoet uitstekend binnen.
 
William Troost-Ekong begon het seizoen dit weekend in Turkije met een prachtige goal. De Nigeriaanse verdediger kopte zijn ploeg Bursaspor na ruim een kwartier spelen met een schitterende snoekduik op voorsprong op bezoek bij Fenerbahçe. Helaas voor Ekong was zijn treffer niet genoeg voor een stunt tegen de Turkse topclub, die sinds dit seizoen wordt getraind door Philip Cocu. Bursaspor verloor met 2-1.

Laatste nieuws