Boetnlaand: records, rentrees en succesreeks.

Maandag 18 oktober 2021 om 16:00

FC Groningen speelde afgelopen zondag gelijk in Rotterdam. De wedstrijd tegen Sparta eindigde in 1-1. In Boetnlaand behaalde Matias Cahais een persoonlijk record en waren voormalig backs van FC Groningen belangrijk met het geven van assists.

Matias Cahais maakte afgelopen vrijdag zijn vierde competitiegoal van het seizoen in Chili. Een persoonlijk record voor de kopsterke verdediger. De stopper van O’ Higgins scoorde na ruim een uur spelen via een keiharde kopbal in het uitduel met Palestino. Het derde doelpunt van de Argentijn in vier wedstrijden. Lang dacht Cahais met zijn treffer matchwinner te worden, maar de thuisclub kwam in de negende minuut van de blessuretijd nog langszij via een strafschop. Het duel eindigde in 2-2.

Rusnak

Succesreeks
Albert Rusnak keerde na interlandverplichtingen met Slowakije terug in de basisopstelling van Real Salt Lake in de Amerikaanse MLS. De voormalig FC’er stond in de thuiswedstrijd tegen Colorado Rapids als aanvoerder van het team weer direct in de basisopstelling. Een succesvolle rentree voor de voormalig FC’er. Rusnak was met een voorassist belangrijk bij de 1-0. Real Salt Lake won uiteindelijk met 3-1 en zette daarmee een clubrecord neer. Al zeven thuiswedstrijden op rij werd er niet verloren door de ploeg van Rusnak.

Suk Hyun Jun maakte onlangs zijn rentree bij het Franse Troyes. De Zuid-Koreaanse spits stond tot op heden het gehele seizoen buitenspel met een blessure, maar is sinds begin deze maand weer helemaal fit. De promovendus stuntte afgelopen weekend in de Ligue 1. OSC Nice werd met 1-0 verslagen, Suk kwam het laatste kwartier als invaller in het veld. Marco Bizot en Azor Matusiwa namen het in Frankrijk tegen elkaar op tijdens het duel tussen Stade Brest en Stade de Reims. Beide voormalig FC’ers stonden in de basis en speelden de gehele wedstrijd die in 1-1 eindigde.

Assists
Todd Kane speelt tegenwoordig voor het Engelse Coventry City. De aanvallende rechtsback was afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Blackburn Rovers belangrijk met een assist. Coventry keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan, maar mede door de strakke voorzet van Kane na ongeveer een uur spelen kwam de ploeg terug in de wedstrijd. Uiteindelijk eindigde het treffen in 2-2.

Kane was niet de enige voormalige back van FC Groningen die afgelopen weekend een beslissende voorzet gaf. Tim Handwerker zorgde met een assist dat zijn ploeg 1 FC Nürnberg met 1-0 won op bezoek bij Dynamo Dresden. In diezelfde competitie – de 2. Bundesliga – maakte Sam Schreck zijn basisdebuut in de competitie voor Erzgebirge Aue. De door FC Groningen verhuurde middenvelder ging met 2-1 onderuit bij Karlsruher en speelde de gehele wedstrijd.