string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Promotie Itakura, Rusnak internationaal succesvol.

Maandag 09 mei 2022 om 16:00

FC Groningen verloor afgelopen zaterdag in Euroborg van Sparta Rotterdam. In Boetnlaand vierde Ko Itakura feest, scoorde Tom van de Looi fraai, pakte Albert Rusnak een prijs en maken diverse voormalig FC’ers zich op voor het spelen van een Europese finale. 

Liefst vijf spelers met een FC-verleden plaatsten zich afgelopen week voor Europese finales. Virgil van Dijk won in de halve finales van Champions League van het Spaanse Villarreal. De international van Oranje was aanvoerder in het duel. In de eindstrijd wacht een andere Spaanse tegenstander; Real Madrid.
 
Filip Kostic en Ajdin Hrustic wonnen afgelopen donderdag in de halve finale van de Europa League met Eintracht Frankfurt van het Engelse West Ham United. Kostic stond in de basisopstelling, Hrustic mocht invallen. In de finale wacht het Schotse Rangers. Feyenoord behaalde de finale van de Conference League door Olympique Marseille te verslaan. Orkun Kökcü – die meerdere seizoenen deel uitmaakte van de FC Groningen Opleiding op Corpus – en voormalig FC’er Brian Linssen spelen later deze maand in de finale tegen AS Roma.
 
Kampioen
Albert Rusnak kroonde zich met het Amerikaanse Seattle Sounders tot winnaar van de Concacaf Champions League. In de finale werd het Mexicaanse Pumas verslagen waardoor de Amerikanen zich kampioen van het continent mogen noemen. Rusnak maakte afgelopen zomer de overstap naar Seattle. Het is na de bekerwinst met FC Groningen waarin Rusnak een hoofdrol vertolkte in de finale de tweede hoofdprijs in zijn carrière. De Slowaak speelde alle acht duels in het internationale toernooi volledig mee en scoorde één keer.
 
Promotie
Ko Itakura promoveerde afgelopen weekend met het Duitse Schalke 04 naar de Bundesliga. Sankt Pauli werd thuis na een 0-2 achterstand met 3-2 verslagen. De Japanse verdediger maakte een doelpunt, maar dat werd afgekeurd vanwege hands. Met nog één speelronde te gaan, staat Schalke bovenaan en kan het komend weekend kampioen worden. Schalke gaat op bezoek bij Nurnberg.
 
Hamburger SV is ook nog volop in de race voor promotie. De ploeg van Ludovit Reis won afgelopen weekend voor de vierde keer op rij en staat momenteel derde op de ranglijst met drie punten achter op de nummer 2 Werder Bremen. De tweede plaats betekent directe promotie, een derde plaats is goed voor play-offs. HSV heeft ook nog de mogelijkheid om alles mis te lopen. Zondag speelt Reis uit tegen Hansa Rostock.
 
Play-offs
Tom van de Looi schoot zijn Italiaanse club Brescia thuis tegen Reggina na ruim een half uur spelen via een fantastische knal op een 1-0 voorsprong. De ploeg van Van de Looi won uiteindelijk met 3-0 en plaatste zich voor de play-offs met als inzet een ticket naar de Serie A. Ook Ascoli met verdediger Eric Botteghin in de selectie maakt zich op voor de play-offs.
 
Alessio da Cruz kwam afgelopen winter vanuit Mexico terug naar Italië om L.R. Vicenza te versterken. Het team stond troosteloos onderaan in de Serie B, maar kende een prachtige opmars. Uiteindelijk klom de ploeg naar de zeventiende plaats waardoor het play-offs moet spelen tegen Cosenza om lijfsbehoud. Da Cruz speelde 19 wedstrijden in de tweede seizoenshelft waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf.

Rusnak

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus