Boetnlaand: Promotie Granqvist, hattrick Suárez

29 oktober 2018

FC Groningen ging zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 strijdend ten onder tegen koploper PSV. In Boetnlaand behaalde Andreas Granqvist promotie, debuteerde Juninho Bacuna in de Premier League en was Luis Suárez de grote held tijdens El Clásico.

Andreas Granqvist speelt komend seizoen weer op het hoogste niveau in Zweden. De aanvoerder van het nationale elftal koos deze zomer na het WK bewust voor een stap naar de club van zijn jeugd Helsingborgs. Het team van de voormalig captain van FC Groningen promoveerde vrijdagavond zonder te spelen omdat naaste belager AFC Eskilstuna punten verspeelde.
 
Titel
Helsingborgs speelde een dag later zelf met 4-4 gelijk op bezoek bij Öster. Granqvist kopte na 52 minuten spelen de 1-2 binnen. Samen met Falkenbergs strijdt Helsingborgs om het kampioenschap. Het gat tussen de twee clubs is twee punten in het voordeel van het team van Granqvist, de competitie duurt nog twee speelrondes.
 
De Noorse titel lijkt aan de neus van Ruben Jenssen voorbij te gaan. De middenvelder verloor de topper in Noorwegen van Rosenborg BK. Jenssen ging in eigen huis met 2-1 onderuit waardoor het gat tussen de beide ploegen in opgelopen tot 5 punten. Daarnaast heeft Rosenborg een veel beter doelsaldo. Er zijn nog drie speelrondes te gaan in Noorwegen
 
Competitiedebuut
Juninho Bacuna maakte dit weekend zijn debuut in de Engelse Premier League. De middenvelder verkaste afgelopen zomer van FC Groningen naar Huddersfield Town. Bacuna kwam al wel eerder in actie tijdens het toernooi om de League Cup, maar moest wachten op zijn competitiedebuut. Zaterdag op bezoek bij Watford was het zover. Bacuna kwam in de 78ste minuut als invaller in het veld. Huddersfield verloor de wedstrijd met 3-0 en staat op dit moment laatste in de Premier League.
 
Luis Suárez was zondagmiddag de grote man tijdens El Clásico in Spanje. De grootste wedstrijd van de competitie tussen FC Barcelona en Real Madrid werd met liefst 5-1 gewonnen door de Catalanen. Suárez maakte een hattrick en had zodoende een gigantisch aandeel in de winst op de rivaal. Barcelona gaat met 21 punten uit tien duels aan kop in La Liga.
 
MLS
Johan Kappelhof, Michael de Leeuw en Danny Hoesen sloten dit weekend het seizoen in de Amerikaanse Major League Soccer af. De clubs van de voormalig FC’ers (Chicago Fire en San Jose Earthquakes) haalden de play-offs niet. Hoesen kwam dit voetbaljaar 34 duels binnen de lijnen voor San Jose en maakte 12 goals.
 
De Leeuw revalideerde lange tijd van het seizoen na het oplopen van een zware knieblessure en kwam tot 9 duels waarin hij twee keer scoorde. Kappelhof speelde 29 wedstrijden voor Fire. Albert Rusnak, uitkomend voor Real Salt Lake, haalde de play-offs wel en verlengde zodoende zijn seizoen. Rusnak maakte tien treffers in het reguliere seizoen en kwam tot 31 wedstrijden voor zijn team. 

Laatste nieuws