Boetnlaand: Primeur voor Van de Looi

14 december 2020

FC Groningen schreef zaterdagmiddag weer drie punten bij na de thuisoverwinning op RKC Waalwijk. Door het resultaat staat de FC stevig in de subtop. Middenvelders Ahmed El Messaoudi en Daniël van Kaam waren voor de Trots van het Noorden trefzeker in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. In Boetnlaand maakte middenvelder Tom van de Looi zijn eerste goal in Italiaanse dienst.

Tom van de Looi maakte afgelopen zomer de overstap van FC Groningen naar het Italiaanse Brescia. De middenvelder uit de Opleiding van FC Groningen heeft zich razendsnel aangepast in de Italiaanse Serie B en staat veelvuldig in de basisopstelling. Van de Looi zette zijn ploeg zaterdagmiddag al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen koploper Salernitana. De eerste treffer in dienst van zijn nieuwe club voor de middenvelder.
 
Van de Looi reageerde al na drie minuten spelen alert op een hoekschop, die niet kon worden verwerkt door de tegenstander en schoot de 1-0 tegen de touwen. Het was de opmaat naar een 3-1 overwinning van Brescia in eigen huis. De winst tegen de koploper is een welkome opsteker voor Brescia dat met 13 punten uit 11 duels op een elfde plaats staat in de Serie B.
 
Succesvol
Voormalig FC-spitsen Marcus Berg en Dino Islamovic kenden een succesvol weekend. De Zweed Berg maakte twee doelpunten namens het Russische Krasnodar in de thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Moskou. De ploeg van Berg won met 5-0 waarbij de ex-FC’er twee keer scoorde in het laatste kwartier van de wedstrijd. Krasnodar klom door de winst dichter richting de subtop van de Russische Premjer Liga.
 
Landgenoot Dino Islamovic scoorde ook twee keer namens het Noorse Rosenborg in de thuiswedstrijd tegen Molde. De spits zette zijn ploeg na 8 minuten spelen op voorsprong en bepaalde in de slotfase de 3-1 eindstand vanaf de penaltystip. Islamovic is met 12 goals topscorer van de Noorse topclub. Met nog één speelronde voor de boeg doet Rosenborg nog volop mee in de strijd om Europees voetbal.
 
Kampioen
Een divisie lager werd enkele weken geleden bekend dat Tromsø, de ploeg van voormalig FC’er Ruben Jenssen, volgend kalenderjaar weer uitkomt op het hoogste niveau. Een rake vrije trap van de middenvelder zorgde toen voor daadwerkelijke promotie. De competitie werd afgelopen weekend afgesloten met een 4-1 overwinning op Strømmen waardoor Tromsø niet alleen promoveerde, maar ook afgetekend kampioen werd van de eerste divisie in Noorwegen.

Laatste nieuws