string(9) "claudebot"

Boetnlaand: primeur voor Ko Itakura in Duitsland.

Maandag 13 december 2021 om 16:00

FC Groningen knokte zich als team afgelopen zondag naar een mooi resultaat tegen Feyenoord. In Euroborg werd het 1-1 tegen de Rotterdamse topclub. In Boetnlaand lieten voormalig FC’ers van zich spreken in Duitsland en werd Lars Veldwijk uitgeroepen tot beste spits in de Zuid-Koreaanse K-League. 

Ko Itakura maakte afgelopen vrijdag op zeer fraaie wijze zijn eerste treffer in Duitse dienst. De Japanse verdediger speelt dit seizoen voor Schalke 04 en nam het in de 2. Bundesliga op tegen het 1. FC Nürnberg van Tim Handwerker. Schalke04 won het duel met 4-1 en Itakura zorgde in blessuretijd voor een schitterende afsluiter.
 
De verdediger pikte de bal op van eigen helft. Na een rush van zo’n 60 meter ging Itakura een dubbele één-twee aan en schoot van net buiten het strafschopgebied hard en laag in de lange hoek. Door de winst klom Schalke over tegenstander Nürnberg heen en staat het dichtbij de plaatsen die recht geven op promotie. Bij Nürnberg speelde Tim Handwerker het gehele duel.
 
Reis
In de jacht op promotie naar de Bundesliga heeft Schalke04 concurrentie van Hamburger SV. Beide ploegen hebben na 17 wedstrijden hetzelfde aantal punten, 29. HSV won in eigen huis met 3-0 van Hansa Rostock. Middenvelder Ludovit Reis stond na ruim een kwartier spelen – na een mooie aanval – vrij voor het doel en schoot de tweede goal van de wedstrijd binnen. Reis heeft drie keer gescoord in de 16 wedstrijden die hij tot op heden dit competitieseizoen in actie kwam.
 
Derby
Jeff Chabot won vrijdagavond de belangrijke derby van Genua met zijn ploeg Sampdoria. Op bezoek bij Genoa werd met 3-1 gewonnen. Chabot kwam een kwartier voor tijd als invaller in het veld. De Duitse verdediger kende een lastige start van het seizoen waarin hij slechts één keer mocht invallen in de eerste acht speelrondes. De afgelopen negen speelrondes kwam Chabot echter acht keer in actie in de Serie A. Sampdoria pakte drie belangrijke punten zodat het kan aanhaken bij de middenmoot.
 
Zuid-Korea
Het seizoen in Zuid-Korea zit erop en spits Lars Veldwijk kan met promovendus Suwon City terugkijken op een geweldig jaar. De ploeg handhaafde zich gemakkelijk op het hoogste niveau en Veldwijk was met liefst 18 goals letterlijk en figuurlijk de grote man bij de Zuid-Koreanen. Naast 18 treffers was Veldwijk ook nog eens goed voor 6 assists. Na afloop van de competitie werd de voormalig FC’er dan ook uitgeroepen tot beste spits van de K-League. 

Veldwijk

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus