string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Primeur voor Gudmundsson, Itakura scoort weer.

Maandag 20 december 2021 om 16:00

FC Groningen speelt morgenavond (dinsdag 21 december) de derde uitwedstrijd in één week. Daarna begint een korte winterstop voor de Trots van het Noorden. In de laatste editie van de rubriek Boetnlaand van 2021 aandacht voor Gabriel Gudmundsson en een wederom trefzekere Ko Itakura. 

Gabriel Gudmundsson maakte vlak voor het sluiten van het vorige transferwindow een mooie stap naar de Franse kampioen Lille. De Zweedse vleugelspeler kwam daardoor al meerdere keren uit in de Champions League. Woensdag sluit Gudmundsson de eerste seizoenshelft af met een uitduel tegen Girondins Bordeaux.
 
Afgelopen weekend stond bekervoetbal op het programma in Frankrijk en Gudmundsson speelde voor het eerst sinds zijn overstap naar de Franse topclub een volledige wedstrijd. Auxerre werd in eigen huis met 3-1 verslagen. De vleugelspeler kwam tot op heden 13 duels in actie voor Lille.
 
Weer belangrijk
Net als vorige week was Ko Itakura belangrijk voor zijn Duitse ploeg Schalke 04. De Japanse verdediger schoot vlak voor tijd de gelijkmaker binnen tegen Hamburger SV. Itakura reageerde alert op een opnieuw ingebrachte voorzet na een hoekschop en volleerde de bal in de verre hoek. De tweede goal van de Japanner in twee weken tijd. Het duel tussen beide grootmachten die azen op promotie naar de Bundesliga eindigde in 1-1. Bij HSV begon de door FC Groningen opgeleide Ludovit Reis in de basisopstelling en speelde ruim een uur mee.
 
Deyovaisio Zeefuik was afgelopen weekend invaller bij Hertha BSC. De ploeg uit de Duitse hoofdstad versloeg Borussia Dortmund met 3-2. Zeefuik kwam bij een 1-1 tussenstand in het veld en speelde ruim een half uur mee in de laatste wedstrijd voor de winterstop. De back kwam in de eerste seizoenshelft 11 van de 17 competitiewedstrijden in actie. Hertha klom door de winst op de topclub uit Dortmund naar een elfde plaats op de ranglijst.
 
Topscorer 
Tom van Weert was midweeks de grote man bij het Griekse Volos FC. De spits maakte twee goals in de uitwedstrijd tegen PAS Lamia, 2-2. De spits die bezig is aan zijn eerste seizoen in Griekenland maakte al acht goals en staat hoog op de topscorerslijst in de Super League. Zijn ploeg begon uitstekend aan het seizoen draaide mee in de top, maar heeft het de laatste weken lastig en is afgegleden naar de 10e plaats.    

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus