string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Prijs voor Koeman, primeur Finndell.

Maandag 19 april 2021 om 16:00

De Eredivisie lag dit weekend stil vanwege de finale om de TOTO KNVB-beker, waarin Ajax won van Vitesse. In Boetnlaand pakte Ronald Koeman zijn eerste prijs als trainer van FC Barcelona, schreef Danny Hoesen historie en beleefde Hampus Finndell een primeur. 

Ronald Koeman heeft zijn eerste prijs als trainer van FC Barcelona te pakken. De succescoach, die zijn spelersloopbaan begon in Groningen, staat sinds begin van dit seizoen aan het roer in Catalonië. Afgelopen weekend nam FC Barcelona het op in de finale om de Copa del Rey – de Spaanse beker tegen Athletic Bilbao. De ploeg van Koeman won afgetekend met 4-0.
 
Titelstrijd
De clubs uit Barcelona en Bilbao gingen met een 0-0 tussenstand de rust in, maar na de pauze raasde de ploeg van Koeman over de tegenstander heen. In de route naar bekersucces versloeg Barcelona achtereenvolgens; Cornellà, Rayo Vallecano, Granada, Sevilla en Athletic Bilbao. Ook in La Liga doet Koeman nog volop mee om de landstitel. De achterstand op koploper Atletico Madrid, de ploeg van Luis Suárez, is vijf punten. Barcelona heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en in de resterende acht duels komen Koeman en Suarez elkaar nog een keer tegen in een onderling duel. Theoretisch heeft het Barcelona van Koeman de titelstrijd dus in eigen hand.
 
Geschiedenis
Danny Hoesen debuteerde afgelopen weekend voor zijn nieuwe Amerikaanse ploeg Austin FC. Hoewel de club uit Texas met 2-0 verloor van Los Angeles FC, was het een gedenkwaardig duel. Het was de eerste wedstrijd van Austin FC in het Amerikaanse Major League Soccer. Hierdoor schreef Hoesen historie namens de ploeg uit Austin. De spits werd na een uur spelen bij een 0-0 tussenstand naar de kant gehaald.
 
Primeur
Hampus Finndell stond voor het eerst aan de aftrap van een wedstrijd in de Allsvenskan, het hoogste niveau in Zweden. De jeugdinternational van Zweden speelde in het verleden enkele jaren in de Opleiding van FC Groningen en verlengde onlangs zijn contract bij IF Djurgardens. Met Finndell op het middenveld werd Norrköping met 1-0 verslagen. De voormalig jeugdspeler van de FC speelde de gehele wedstrijd voor Djurgardens, vlak voor tijd kwam met invaller Joel Asoro een andere voormalig FC’er namens die ploeg binnen de lijnen.

Finndell

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’