Boetnlaand: Pittige wedstrijd Kirm, doelpunt Jenssen

2 september 2019

FC Groningen liep afgelopen zaterdag met lege handen van het veld in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De Trots van het Noorden verloor met 2-1 van Heracles Almelo. In Boetnlaand beleefde Andraz Kirm in Slovenië een pittige voetbalwedstrijd en hield Rasmus Lindgren in Zweden aansluiting met de top.

Het grootste nieuws rondom een voormalig FC’er kwam afgelopen week uiteraard uit Monaco. Virgil van Dijk werd donderdagavond gekroond tot UEFA Men’s Player of the Year en mag zich de beste Europese voetballer van het afgelopen seizoen noemen. Daarnaast ontving de stopper ook nog een onderscheiding voor ‘beste verdediger van het afgelopen Champions League-seizoen.’ Om de feestvreugde helemaal af te maken won Van Dijk zaterdagmiddag met Liverpool op bezoek bij Burnley (0-3).
 
Rode kaarten
Andraz Kirm speelt tegenwoordig bij het Sloveense NK Bravo en won afgelopen vrijdag voor het eerst in zes wedstrijden weer eens. Triglav werd in eigen huis met 1-0 verslagen. Kirm begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd. De 34-jarige middenvelder stond tot dusverre alle acht competitiewedstrijden van dit seizoen aan de aftrap.
 
De twee ploegen maakten er een pittige wedstrijd van, want er vielen liefst vier rode kaarten. NK Bravo eindigde het duel met tien man tegen acht van Triglav. De ploeg van Kirm promoveerde deze zomer naar het hoogste niveau en staat op een zevende plaats, in een competitie van tien teams.  
 
Scandinavië
Rasmus Lindgren won zondagmiddag met het Zweedse Häcken thuis van Falkenbergs, 4-1. De voormalig captain van de FC stond in het hart van de verdediging en speelde de gehele wedstrijd. Door de overwinning hield de ploeg van Lindgren aansluiting bij de top van de competitie. Häcken verzamelde uit 22 duels, 43 punten en staat op een vierde plaats. Het gat met koploper Djurgardens is slechts vier punten.
 
Ruben Jenssen was zondagmiddag in de Noorse competitie trefzeker voor zijn club SK Brann, dat won op bezoek bij Lillestrøm. Het werd 1-3 en Jenssen maakte de tweede treffer van zijn ploeg. De middenvelder zette zelf de aanval op, liep door en reageerde attent bij een schot dat werd losgelaten door de keeper. Jenssen schoot de rebound binnen, zijn derde treffer van het seizoen.

Tot slot was Arjen Robben ook nog in het nieuws. De oud-speler van FC Groningen was afgelopen zaterdag één van de deelnemers aan de Groningen Swim Challenge. Bij deze zwemtocht door de provinciale wateren werd in totaal maar liefst 210.000 euro opgehaald voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Laatste nieuws