Boetnlaand: Pakt 'Big Virg' na hoofdrol ook hoofdprijs?

2 december 2019

FC Groningen kende zaterdagavond een offday en verloor in Limburg met 1-0 van Fortuna Sittard. In Boetnlaand maakte Uriel Antuna een transfer bekend en pakte Virgil van Dijk een absolute hoofdrol bij Liverpool in Engeland. De voormalig stopper van de FC behoort tot één van de favorieten om vanavond te worden verkozen tot beste voetballer ter wereld.

Liverpool won afgelopen zaterdag aan de hand van Virgil van Dijk met 2-1 van Brighton and Hove Albion. De verdediger maakte beide doelpunten voor zijn club door twee keer torenhoog boven zijn tegenstanders uit te komen en snoeihard binnen te koppen. Liverpool gaat aan kop in de Premier League en heeft liefst acht punten voorsprong op naaste belager Leicester City.
 
Wereldniveau
‘Big Virg’, zoals de stopper in Liverpool liefkozend wordt genoemd, debuteerde namens FC Groningen in het betaalde voetbal. Het talent van de Trots van het Noorden groeide bij Groningen snel uit tot vaste waarde en heeft zich doorontwikkeld tot voetballer van wereldniveau. Van Dijk is vanavond één van de kanshebbers voor de ‘Ballon d'Or’ de prijs die hoort bij de verkiezing voor Wereldvoetballer van het Jaar.
 
Net als Virgil van Dijk kende aanvaller Uriel Antuna een uitstekend jaar als aanvaller van het Amerikaanse LA Galaxy. De Mexicaan groeide uit tot een van de steunpilaren en werd international voor zijn land. Antuna bekroonde het mooie voetbaljaar afgelopen week met een overgang naar het Mexicaanse Chivas. Een van de grootste clubs in zijn vaderland. Antuna is vanaf 2020 speelgerechtigd voor zijn nieuwe club.
 
Goals
Leandro Bacuna schoot midweeks zijn eerste treffer binnen voor Cardiff City. Het doelpunt leverde de ploeg de volle buit op in de thuiswedstrijd tegen Stoke City. Afgelopen weekend won Cardiff wederom met 1-0 op bezoek bij Nottingham Forest en klom de ploeg naar de 10e plek in het Championship
 
Zijn broertje Juninho Bacuna speelt in dezelfde competitie bij Huddersfield Town. Die ploeg verloor afgelopen weekend met 5-2 op bezoek bij Bristol City. Bacuna was bij beide goals van Huddersfield betrokken. Eerst als aangever en later schoot hij van grote afstand raak. De vijfde competitiegoal voor Bacuna. Huddersfield Town blijft door de nederlaag in de onderste regionen staan op een 19e plek. 

Laatste nieuws