Boetnlaand: Padt laat zich zien in Bulgarije.

Maandag 01 november 2021 om 15:04

FC Groningen verloor afgelopen zondag met 3-0 in Nijmegen van N.E.C. In Boetnlaand mocht Sergio Padt zich weer eens laten zien, was Tjaronn Chery belangrijk met zijn eerste competitiegoal van het seizoen en werd Mateo Cassierra matchwinner. Tim Sparv kroonde zich als kampioen in Finland.

Doelman Sergio Padt verliet FC Groningen afgelopen zomer na zeven seizoenen voor een Bulgaars avontuur bij Ludogorets. De keeper begon de competitie als basisspeler, maar zit nu al een groot deel van de speelrondes op de bank. Afgelopen donderdag mocht Padt zich in het Bulgaarse bekertoernooi weer laten zien. Padt stond direct zijn mannetje.

Ludogorets nam het in de achtste finales van het bekertoernooi op tegen Lok Gorna, een subtopper van het tweede niveau. Ludogorets won eenvoudig met 3-1 en Padt speelde een solide wedstrijd. De doelman stond negentig minuten tussen de palen. Een dag na zijn optreden maakte Transfermarkt.nl bekend dat Padt behoort tot de 25 beste penaltykillers uit Europa. De populaire voetbalsite had zelf onderzoek gedaan en baseerde de resultaten op cijfers uit de afgelopen vijf jaar. Padt stopte als keeper van FC Groningen zeven van de 28 strafschoppen die de FC tegen kreeg. Hij is daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse keeper.

Kampioen
Tim Sparv kroonde zich zondagmiddag tot kanpioen van Finland. Het 1-1 gelijkspel van HJK Helsinki bij KuPS was voldoende om de titel binnen te halen. Sparv kwam tijdens de kampioenswedstrijd vlak voor het laatste fluitsignaal binnen de lijnen. De aanvoerder van het nationale elftal kwam na vele omzwervingen in Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken en Cyprus afgelopen zomer thuis in Finland.

Rusland
De door FC Groningen opgeleide verdediger Glenn Bijl stuntte afgelopen weekend in Rusland door met Samara op bezoek bij topclub Krasnodar te winnen. Bijl speelt sinds dit seizoen in de Russische Premjer Liga en stond voor de tweede keer negentig minuten op het veld. Krasnodar werd met 1-0 verslagen. Samara promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau.

In diezelfde competitie nam voormalig FC’er Mateo Cassierra zijn team PFC Sochi aan de hand in de wedstrijd op bezoek bij Arsenal Tula. De spits opende na 2 minuten de score en schoot 10 minuten voor tijd de winnende 2-1 tegen de touwen. Zijn vijfde goal in zeven duels. Sochi staat derde op de ranglijst.

Eerste goal
Tjaronn Chery scoorde afgelopen weekend als aanvoerder namens het Israëlische Maccabi Haïfa in het uitduel met Ashdod. De eerste goal van de creatieveling van dit seizoen. De wedstrijd eindigde in 2-2 waardoor Maccabi Haïfa schade op liep in de race om de koppositie. De ploeg van Chery staat na acht speelrondes vier punten achter op koploper Hapoel Beër Sjeva.

Filip Kostic zorgde zaterdagavond met een beslissende voorzet dat Eintracht Frankfurt een punt overhield aan de wedstrijd tegen topclub RB Leipzig. De voormalig FC’er gaf de beslissende voorzet diep in blessuretijd waardoor het Bundesligaduel in 1-1 eindigde. Ook Ajdin Hrustic stond in de basisopstelling bij de Frankfurters. De middenvelder werd na een uur spelen naar de kant gehaald.