Boetnlaand: Nieuwe manager Kieftenbeld, Nordstrand gevierde man

19 december 2016

FC Groningen kwam in de laatste speelronde voor de winterstop niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Daarmee sloot de Trots van het Noorden de eerste seizoenshelft af als tiende in de Eredivisie. In Boetnlaand heeft Maikel Kieftenbeld een nieuwe manager, was Morten Nordstrand trefzeker en tekende Luis Suárez een nieuw contract.

Maikel Kieftenbeld heeft deze week een nieuw gezicht op het trainingsveld mogen begroeten bij Birmingham City. Manager Gary Rowett, de trainer die Kieftenbeld vorig seizoen naar Engeland haalde en de middenvelder meerdere malen prees vanwege zijn kwaliteiten, is door de club uit zijn functie gezet. De Engelsman is vervangen door de Italiaanse Chelsea-legende Gianfranco Zola.
 
Geen punten
Kieftenbeld was vaste waarde onder Rowett en mocht ook tijdens de eerste wedstrijd van Zola in de basis starten. Birmingham City kreeg het hooggeplaatste Brighton & Hove Albion op bezoek en leek lang op weg naar een stunt. Tot acht minuten voor tijd stond de ploeg van Kieftenbeld met 1-0 voor, maar in de slotfase kreeg Birmingham toch nog twee tegengoals te verwerken, waardoor het debuut van Zola geen punten opleverde.
 
Aston Villa, de andere ploeg uit Birmingham, nam het zondag op tegen Queens Park Rangers. Leandro Bacuna stond voor het eerst sinds twee maanden weer in de basisopstelling, nadat hij toentertijd geblesseerd was geraakt. Bij QPR had Tjaronn Chery een basisplaats. Bacuna won op bezoek bij Chery met 1-0 en speelde de gehele wedstrijd. Chery werd na 78 minuten naar de kant gehaald.
 
Gevierde man
Morten Nordstand was vrijdagavond de gevierde man bij het Australische Newcastle Jets. De Deen, die als huurling een seizoen uitkwam voor FC Groningen, maakte ver in blessuretijd de winnende treffer in de thuiswedstrijd tegen Adelaide United. Invaller Nordstrand werd op het randje van buitenspel weggestuurd en rondde vanaf de linkerkant van het strafschopgebied beheerst af met rechts, 2-1.
 
Luis Suárez tekende deze week een nieuw contract bij FC Barcelona waardoor de voormalig FC’er tot 2021 is verbonden aan de Spaanse topclub. De Uruguayaan betaalde het vertrouwen van de club in het weekend terug door tweemaal te scoren in de derby tegen Espanyol. Barça won de stadsderby in eigen stadion met 4-1.
 
Winterstop
Hoewel er in diverse landen tijdens de kerstperiode wordt gevoetbald, is het winterstop bij de rubriek Boetnlaand. Op maandag 16 januari is Boetnlaand terug met updates van voormalig spelers van de Trots van het Noorden.

Kieftenbeld staand

Laatste nieuws