Boetnlaand: Nieuwe club Reis, eerste goals voor Pohl

5 oktober 2020 / vandaag

FC Groningen versloeg Ajax zondagmiddag in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion. De Trots van het Noorden won met 1-0 door een doelpunt van basisdebutant Remco Balk. In Boetnlaand vonden diverse voormalig FC’ers in de slotdagen van het transferwindow een nieuwe club.

Ludovit Reis speelt de rest van het seizoen in de 2. Bundesliga in Duitsland. De middenvelder, net als Balk opgeleid door FC Groningen, wordt door VfL Osnabrück voor een jaar gehuurd van FC Barcelona. De Spaanse grootmacht nam Reis vorig seizoen over van FC Groningen.
 
De Office Centre Speler van het Jaar in 2018 speelde bij Barcelona voornamelijk in de B-ploeg en maakte in augustus zijn debuut in de wedstrijdselectie van het eerste bij de Champions League-wedstrijd tegen Napoli. Reis zat tijdens de uitwedstrijd op bezoek bij VfL Bochum nog niet bij de wedstrijdselectie van zijn nieuwe ploeg.
 
Doelpunten
De goal van Hans Hateboer, ook afkomstig uit de Opleiding van FC Groningen, ging eerder deze week de wereld over. De rechtsback scoorde voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd voor zijn club Atalanta Bergamo, dit maal op bezoek bij SS Lazio met een schitterende volley. Atalanta won met 4-1. Afgelopen weekend werd de Cagliari met 5-2 verslagen. Daardoor staat Atalanta met 9 punten uit drie wedstrijden bovenaan in de Serie A.
 
Het Deense AC Horsens, de club van voormalig FC-aanvaller Jannik Pohl, ontving afgelopen zondag de Deense kampioen FC Midtjylland. De spits stond in de basisopstelling en maakte zijn eerste twee goals namens zijn club. Pohl kopte na 35 minuten spelen raak en benutte vlak voor rust een strafschop. Door de twee goals van Pohl kwam zijn ploeg terug van een 0-2 achterstand en haalde het uiteindelijk met een 2-2 eindstand een punt tegen de kampioen. Het eerste punt van dit seizoen voor AC Horsens.
 
Nieuwe clubs
Verdediger William Troost-Ekong keerde afgelopen week terug naar Engeland. De Nigeriaans international kwam in 2013 vanuit de opleiding van Tottenham Hotspur naar FC Groningen en speelde de laatste twee seizoenen in de Italiaanse Serie A bij Udinese. Watford, uitkomend in het Championship heeft de stopper overgenomen. Troost-Ekong zat dit weekend direct al bij de wedstrijdselectie tegen Reading, maar kwam niet in actie.
 
Een andere verdediger met een verleden in Groningen, Jeffrey Chabot, is ook van club gewisseld. De Duitse jeugdinternational wordt door Sampdoria voor een jaar verhuurd aan AC Spezia, promovendus in de Serie A. Chabot staat in de beginfase van het seizoen steevast in de basisopstelling en ging zondag met 3-0 onderuit tegen AC Milan.

Pohl
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws