Boetnlaand: Nieuw contract Kieftenbeld, nieuwe coach Kostic

22 januari 2018

FC Groningen startte de tweede seizoenshelft zondag met een 1-1 gelijkspel uit bij Willem II. Met de hervatting van de Eredivisie, worden in de wekelijkse rubriek Boetnlaand de verrichtingen van de voormalig FC’ers spelend over de landsgrenzen ook weer gevolgd.

Maikel Kieftenbeld leek Birmingham City afgelopen zomer op deadline day te verlaten. De middenvelder speelde niet onder toenmalig manager Harry Redknapp en kon een transfer maken naar Derby County. Die ploeg stond onder leiding van Gary Rowett, de man die Kieftenbeld voor het seizoen 2015/2016 naar Engeland haalde. De overgang ketste af omdat het papierwerk niet op tijd in orde was en dus bleef de bekerwinnaar van 2015 in Birmingham.
 
Ontslag
Door het ontslag van Redknapp kreeg Kieftenbeld onder de nieuwe manager Steve Cotterill een nieuwe kans. De middenvelder groeide uit tot publiekslieveling en dus was de vreugde bij de fans groot toen hij deze week zijn contract verlengde tot 2020. Afgelopen zaterdag werd op bezoek bij Preston North End met 1-1 gelijk gespeeld, maar Kieftenbeld moet de komende maanden aan de bak om ook volgend seizoen in het Championship te spelen. Birmingham City staat voorlaatste, al is het gat met de veilige 21ste plaats slechts één punt.
 
Ook de ploeg van Filip Kostic zit in zwaar weer. De Serviër speelt in de Duitse Bundesliga bij HSV en staat net als Kieftenbeld voorlaatste. HSV verloor afgelopen weekend thuis met 2-0 van hekkensluiter 1 FC Köln, waardoor het gat met de nummer 18 is geslonken tot drie punten. De kloof met de veilige plaats 15 is opgelopen tot vijf punten. Reden voor HSV om coach Markus Gisdol te ontslaan en dus zal Kostic zich binnenkort moeten bewijzen onder een nieuwe hoofdtrainer.
 
Cyprus
Hedwiges Maduro en Jarchinio Antonia pakten afgelopen weekend een belangrijke driepunter met Omonia Nicosia op Cyprus uit bij AEL Limassol. De ploeg van de twee voormalig FC’ers zette in de tweede helft een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Maduro speelde de gehele wedstijd, Antonia viel aan het begin van de tweede helft in, maar werd een kwartier voor tijd weer gewisseld. Omonia Nicosia staat in de middenmoot op het hoogste niveau op Cyprus.
 
Hét transfernieuws van de huidige transferwindow kwam de afgelopen weken uit Engeland. Liverpool maakte van voormalig FC’er Virgil van Dijk de duurste Nederlander ooit door hem voor een recordbedrag te kopen van Southampton. Van Dijk kan vanavond, maandag 22 januari, zijn competitiedebuut maken voor The Reds. De verdediger speelde al in de FA-cup voor zijn nieuwe ploeg. Daarin werd stadsgenoot Everton verslagen en maakte Van Dijk de winnende treffer.
 
Transfer Islamovic
Een transfer die minder in het nieuws was, is de overgang van Dino Islamovic naar de Zweedse subtopper Östersunds. De spits kwam over van Trelleborgs, waarmee hij enkele weken geleden promoveerde naar het hoogste niveau. Islamovic scoorde in de beslissende play-offwedstrijd. Het competitievoetbal ligt op dit moment stil in Zweden en begint pas weer in april. De club staat in februari nog wel een tweestrijd te wachten met het Engelse Arsenal, in de Europa League. Een mooie wedstrijd voor Islamovic om eventueel te debuteren.

kostic HSV

Laatste nieuws