string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Niet alleen in het Noordlease Stadion werd gejuicht.

Maandag 20 november 2017 om 12:27

Groot feest afgelopen zondag in het Noordlease Stadion waar FC Groningen Vitesse met 4-2 versloeg. Een nog groter feest vierde Dino Islamovic, die met zijn Zweedse club promoveerde naar het hoogste niveau. Ook Marcus Berg, Luis Suárez en Maikel Kieftenbeld konden dit weekend weer eens juichen.

Dino Islamovic eindigde met zijn ploeg Trelleborgs FF dit seizoen als derde in de Superettan, het tweede niveau van Zweden, en kwalificeerde zich daardoor voor de nacompetitie. Er volgde een tweestrijd met Jönköpings Södra, dat als veertiende was geëindigd in de Zweedse Eredivisie, de Allsvenskan.
 
Promotie
Trelleborgs zette afgelopen woensdag een goede uitgangspositie neer door thuis met 2-0 te winnen, waarbij Islamovic met een assist bij het laatste doelpunt een belangrijk aandeel had. Zondag werd – in de sneeuw – de return gespeeld en hield de ploeg van de voormalig FC-spits de tegenstander op 1-1. Islamovic maakte in blessuretijd van de eerste helft een prachtig doelpunt door de bal van net buiten het strafschopgebied met links in de kruising te krullen.
 
Trelleborgs speelde voor het laatst op het hoogste niveau in 2011. Islamovic had niet alleen in de play-offs een belangrijk aandeel in het succes van zijn ploeg. De spits maakte in het reguliere seizoen acht treffers in 27 optredens.
 
Goede vorm
Landgenoot Marcus Berg kon ook juichen. De Zweedse spits plaatste zich afgelopen week voor het WK door Italië in een sensationele tweestrijd te verslaan en trok de goede vorm door naar zijn ploeg. Berg voetbalt tegenwoordig in de Verenigde Arabische Emiraten voor Al Ain en nam het afgelopen weekend op tegen Al Jazira, de ploeg van Henk ten Cate.
 
Het treffen eindigde in 2-2, waarbij Berg tekende voor beide doelpunten van zijn ploeg. Twee keer dook de spits – a la Tom van Weert tegen Vitesse – voor de keeper en rondde trefzeker af. Berg staat dit seizoen al op zes treffers in de zeven competitieduels die hij in actie kwam.
 
Koploper
Luis Suárez kon dit seizoen nog niet veel juichen. De spits, die zijn hele carrière al zo gemakkelijk scoort, heeft dit seizoen moeite het net te vinden bij FC Barcelona. Afgelopen weekend liet de Uruguayaan zien dat hij het doelpunten maken zeker nog niet is verleerd. Op bezoek bij Leganés tekende de voormalig FC’er voor twee goals.
 
Suárez reageerde na ongeveer een half uur spelen attent toen de keeper een voorzet van de rechterkant los liet en schoot van dichtbij de 1-0 binnen. Een kwartier in de tweede helft noteerde de Uruguayaanse superster zijn tweede treffer via een schitterende dropkick. Barcelona won uiteindelijk met 3-0 en staat aan kop in de Spaanse La Liga.
 
Assist
Maikel Kieftenbeld verzorgde zaterdagmiddag de assist bij het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Birmingham City en Nottingham Forest. De speler van Birmingham pikte de bal op vanaf het middenveld, stoomde goed op over de as van het veld en stelde ploeggenoot Adams in staat om te scoren, 1-0. Een belangrijke overwinning voor Birmingham, dat daardoor klom naar de 21ste plaats in de Championship, die uit maar liefst 24 ploegen bestaat.

Kieftenbeld liggend

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’