Boetnlaand: Mooie uitdaging Huistra, bijzonder duel Hrustic

18 januari 2021 / vandaag

De bal rolt weer in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2021 tegen FC Twente werd met 2-2 gelijkgespeeld. In Boetnlaand werd voormalig FC-trainer Pieter Huistra gepresenteerd als hoofdcoach en speelde Ajdin Hrustic een voor hem persoonlijk bijzonder duel. 

Pieter Huistra is de nieuwe hoofdtrainer van Pakhtakor FC uit Oezbekistan. De voormalig trainer van FC Groningen was al meerdere seizoenen assistent-trainer bij de club en pakte in die rol de afgelopen jaren vele prijzen. Huistra volgt Shota Arveladze op als hoofdtrainer bij de club die zich de afgelopen twee seizoenen kroonde als landskampioen.
 
Bijzondere wedstrijd
Filip Kostic was afgelopen zondag met twee assists belangrijk voor zijn Duitse club Eintracht Frankfurt. De aanvaller zorgde met twee panklare voorzetten dat zijn club in het laatste kwartier van de wedstrijd tegen Schalke 04 twee keer kon scoren en de drie punten mocht bijschrijven. Eintracht Frankfurt won de thuiswedstrijd met 3-1.
 
Ajdin Hrustic viel aan het begin van de tweede helft in bij Eintracht Frankfurt en speelde zijn tweede wedstrijd in de Duitse Bundesliga. Een bijzonder duel, want voordat Hrustic in de Opleiding van FC Groningen terecht kwam, speelde hij enkele jaren in de jeugd van Schalke 04.
 
Kieftenbeld
De kansen van Maikel Kieftenbeld bij het Engelse Birmingham City leken aan het begin van het seizoen niet heel groot. De nieuwe manager Aitor Karanka deed amper een beroep op de voormalige captain van FC Groningen. Kieftenbeld knokte zich echter terug in het elftal.
 
Kieftenbeld speelde op 5 december 2020 zijn tweede wedstrijd van het seizoen, maar heeft in de negen wedstrijden die volgden slechts één gemist. Vorige week mocht Kieftenbeld zich tijdens de wedstrijd in het FA Cup-toernooi meten met grote sterren als Kevin De Bruyne en Bernardo Silva van Manchester City (3-0 verlies.) Afgelopen weekend speelde de middenvelder wederom negentig minuten in het met 1-0 gewonnen thuisduel met Middlesbrough.
 
Litouwen
Donovan Slijngard speelde als huurling in 2007 drie wedstrijd in het eerste van FC Groningen. De verdediger speelde nadien voor onder meer Sparta Rotterdam en was voornamelijk succesvol in Litouwen. Aan dat avontuur bij topclub Zalgiris komt na vijfeneenhalf jaar een einde. Slijngard pakte liefst negen prijzen in zijn periode bij Zalgiris waaronder drie kampioenschappen.

Kieftenbeld liggend
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws