Boetnlaand: Mooie onderscheiding voor Tim Sparv

17 januari 2022

Koploper PSV was afgelopen zondag nipt te sterk voor FC Groningen. Het duel in Euroborg eindigde in 0-1. In Boetnlaand kreeg de onlangs gestopte Tim Sparv in eigen land een mooie onderscheiding en transfereerden verschillende voormalig FC’ers van club.

Tim Sparv beëindigde vlak voor de jaarwisseling zijn actieve loopbaan. De Finse middenvelder kende een mooie carrière waarin hij in Groningen, Duitsland, Denemarken, Cyprus en Finland succesvol was. Sparv werd meerdere malen landskampioen in zijn loopbaan en werd in 2015 uitgeroepen tot Fins Speler van het Jaar. Daarnaast speelde Sparv vele interlands en was hij  op het EK van afgelopen jaar aanvoerder van Finland.
 
Sparv zette zich naast het veld veelvuldig maatschappelijk in en gebruikte zijn bekendheid en bereik om maatschappelijke issues als bijvoorbeeld mensenrechten en racisme binnen de sport aan te kaarten. De Fin werd afgelopen weekend op het Finse Sportgala uitgeroepen tot ‘Rolmodel van het Jaar.’   
 
Deyovaisio Zeefuik heeft het Duitse Hertha BSC ingeruild voor een Engels avontuur. Blackburn Rovers huurt de verdediger voor de komende maanden van de Bundesligaclub. Blackburn komt dit seizoen uit in de Championship en is met Fulham en Bournemouth in een felle strijd om directe promotie naar de Premier League. Afgelopen weekend werd met 1-0 gewonnen op bezoek bij Cardiff City. Zeefuik behoorde nog niet tot de wedstrijdselectie.
 
Albert Rusnak heeft ook een nieuwe club. De Slowaak kende afgelopen jaar bij Real Salt Lake in de Amerikaanse Major League Soccer statistisch gezien het beste seizoen uit zijn loopbaan. Met elf goals, elf assist en een succesvolle passing van bijna 89% was Rusnak van grote waarde voor zijn ploeg. Het leverde de aanvallende middenvelder een mooie binnenlandse transfer op. Seattle Sounders bood Rusnak een contract als Designated Player.
 
Ook Uriël Antuna maakte een binnenlandse transfer. De Mexicaan verruilde Chivas Guadalajara voor Cruz Azul en maakte direct indruk in zijn beginperiode bij zijn nieuwe club. Antuna verzorgde afgelopen weekend in zijn tweede wedstrijd voor Cruz Azul een belangrijke assist waardoor zijn ploeg met 1-0 won thuis tegen Juarez.
 
Net als Antuna verzorgde ook Tom van de Looi een puike assist in de wedstrijd van het Italiaanse Brescia op bezoek bij Reggina. De door FC Groningen opgeleide middenvelder zette na een kwartier spelen met een strakke steekpass zijn ploeggenoot vrij voor de keeper waardoor deze Brescia op 1-0 kon schieten. Van de Looi won uiteindelijk met 2-0 waardoor het de tweede plaats in de Serie B in handen hield. Mocht de ploeg van trainer Filippo Inzaghi aan het einde van de competitie daadwerkelijk bij de top 2 eindigen is promotie naar het hoogste niveau gegarandeerd. 

Rusnak

Laatste nieuws