Boetnlaand: Mooie goals voor Bacuna, Doan en Van Weert.

Maandag 15 maart 2021 om 16:00

FC Groningen speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen FC Emmen. Alessio da Cruz maakte de Groningse goal, zijn tweede van het seizoen. In Boetnlaand waren Juninho Bacuna, Ritsu Doan en Tom van Weert trefzeker voor hun clubs.

Juninho Bacuna zorgde met een fantastische uithaal dat zijn Engelse club Huddersfield Town zaterdagmiddag drie punten behaalde op bezoek bij Queens Park Rangers. Bacuna schoot tien minuten na rust vanaf de rand van het strafschopgebied keihard in de kruising.

Het was het enige doelpunt in het duel waardoor Huddersfield Town met 1-0 won. Matchwinner Bacuna werd in de blessuretijd naar de kant gehaald. De middenvelder uit de Opleiding van de Trots van het Noorden scoorde tot op heden vier keer in 33 wedstrijden dit seizoen. Bij QPR begon voormalig FC-huurling Todd Kane in de basis. De Engelse back werd een kwartier voor het einde gewisseld.

Verrassing
Ritsu Doan zorgde met zijn ploeggenoten van Arminia Bielefeld voor een verrassing in Duitsland. De promovendus won op bezoek bij Bayer Leverkusen met 2-1. Doan opende na ruim een kwartier spelen de score. De Japanse aanvaller kwam in het strafschopgebied uitstekend voor zijn man en tikte een lage voorzet onderkant lat binnen.

Door de winst klom Arminia naar een veilige vijftiende plaats in de Bundesliga, al is het gat met de degradatiezone slechts één punt. Doan kwam tot op heden in alle 25 wedstrijden in actie, waarvan slechts één maal als invaller en scoorde dit seizoen al vier keer.

Fraaie voetbeweging
Tom van Weert zette zijn Deense club Aalborg BK met een fraaie voetbeweging op voorsprong in de uitwedstrijd tegen Vejle. De spits, die voor de tweede keer dit kalenderjaar in de basis stond, scoorde al na 12 minuten spelen. Van Weert rondde een hoog opstuitende voorzet van de rechterkant af met een karatetrap in het doel. Net als bij Bacuna en Doan was het ook voor Van Weert zijn vierde goal van het seizoen. Aalborg won uiteindelijk met 2-0 en houdt hierdoor aansluiting richting de Deense subtop.