Boetnlaand: Mooie erkenning voor Doan in Bundesliga.

Maandag 12 april 2021 om 16:00

FC Groningen verloor zondagmiddag in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-0 van sc Heerenveen. Arjen Robben maakte zijn rentree voor de Trots van het Noorden en kwam ruim tien minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen. In Boetnlaand was er een mooie erkenning voor Ritsu Doan en beleefde Alexander Sørloth een uitstekend weekend.

Ritsu Doan is afgelopen week uitgeroepen tot Rookie of the Month maart in de Duitse Bundesliga. De Japanse aanvaller versloeg onder andere Deyovaisio Zeefuik, die ook voor de eretitel was genomineerd. Doan scoorde afgelopen maand één keer voor zijn club Arminia Bielefeld en viel op met zijn aanvallende acties, het creëren van kansen en vanwege zijn vele sprints.

Arminia Bielefeld deed afgelopen weekend uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga. De ploeg van Doan won thuis met 1-0 van Freiburg en heeft daardoor een gat geslagen van drie punten met de degradatiestreep. Doan werd in de blessuretijd van de wedstrijd naar de kant gehaald. Op dit moment bevindt Arminia zich op een 16e plaats, hetgeen aan het einde van het seizoen play-offwedstrijden om promotie/degradatie betekent.

Goals
Alexander Sørloth was afgelopen weekend de grote man bij zijn Duitse club RB Leipzig. De Noorse spits scoorde twee keer in het Bundesligaduel met Werder Bremen. Sørloth zette zijn club na 32 minuten spelen via een krachtige kopbal op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust zette de Noor zijn voet achter een strakke voorzet van de rechterkant en bracht Leipzig naar een comfortabele 3-0 ruststand.

De ploeg van Sørloth, die de hele wedstrijd speelde, won uiteindelijk met 4-1 op bezoek bij Werder Bremen en staat tweede op de ranglijst. De voormalig spits van FC Groningen moest lang wachten op zijn eerste competitiedoelpunt, maar staat inmiddels op vijf goals in de Bundesliga.

Portugal
Mateo Cassierra maakte zondag namens zijn Portugese club Belenenses de gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen Sporting Braga. De Colombiaanse spits omspeelde na bijna een uur spelen op fraaie wijze de keeper van de tegenstander en schoot de 1-1 tegen de touwen. Dat was tevens de eindstand waardoor zijn ploeg naar een dertiende plaats klom in de Portugese Premeira Liga. Cassierra kwam tot op heden 25 van de 26 speelrondes in actie en scoorde daarin vijf keer.