string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Mooi debuut in Frankrijk voor Thijs Dallinga.

Maandag 08 augustus 2022 om 16:00

FC Groningen opende de competitie afgelopen weekend met een gelijkspel tegen FC Volendam. In Euroborg werd het 2-2. Met de start van de Eredivisie begint ook een nieuw seizoen van de rubriek Boetnlaand, over prestaties van voormalig FC’ers over de grens. 

Itakura

Diverse spelers met een verleden bij de Trots van het Noorden lieten zich direct zien bij hun nieuwe clubs. De Japanners Ritsu Doan en Ko Itakura spelen dit seizoen allebei in de Duitse Bundesliga. Doan is vertrokken naar Freiburg en liet in de eerste speelronde van de competitie direct van zich spreken.
 
Doan
Op bezoek bij Augsburg werd met liefst 4-0 gewonnen. Doan zorgde met een schuiver vanaf het randje van het strafschopgebied voor het slotakkoord. Het is het tweede avontuur voor de Japanse aanvaller in Duitsland. Twee seizoenen geleden kwam Doan al uit in de Bundesliga voor Arminia Bielefeld.
 
Zijn vroegere maatje bij FC Groningen Ko Itakura promoveerde afgelopen seizoen met Schalke04 naar de Bundesliga. De stopper heeft in Duitsland echter een transfer gemaakt naar Borussia Mönchengladbach. Die ploeg versloeg Hoffenheim afgelopen weekend in eigen huis met 3-1. Itakura was belangrijk bij de gelijkmaker door een kopbal vanuit een hoekschop goed terug te koppen richting zijn scorende ploeggenoot.  
 
Mooi debuut
Thijs Dallinga debuteerde namens FC Groningen in de Eredivisie waarna hij zelf koos voor een vertrek naar Excelsior. Na een goed jaar in Rotterdam verdiende de spits een transfer naar Frankrijk, waar de Groninger uitkomt voor Toulouse. De aanvaller begon bij de promovendus in de Ligue 1 in de basis tegen Nice en scoorde al binnen 20 minuten. Dallinga zette zijn nieuwe ploeg fraai op voorsprong in een duel dat uiteindelijk in 1-1 eindigde.
 
Lars Veldwijk deed van zich spreken in Zuid-Korea. De spits scoorde in blessuretijd van de derby van Suwon voor zijn ploeg Suwon FC. Daarmee werd de stadsgenoot met 4-2 verslagen in eigen huis. Het vierde doelpunt voor de spits die afgelopen seizoen topscorer werd van de Koreaanse K-League.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’