Boetnlaand: MLS begonnen, comeback Kostic.

Maandag 04 maart 2019 om 14:08

Met vijf doelpunten, twee rode kaarten en diverse grote gemiste kansen over en weer beleefde het publiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion zondag een spectaculaire voetbalmiddag. FC Groningen pakte tegen VVV Venlo met een 3-2 zege de vierde thuisoverwinning op rij. In Boetnlaand begon het seizoen in de Amerikaanse MLS, kopte Virgil van Dijk twee keer raak en beleefde Filip Kostic de comeback van het weekend.

Albert Rusnak tekende vlak voor de jaarwisseling een nieuw en sterk verbeterd contract bij zijn Amerikaanse club Real Salt Lake, dat loopt tot en met 2021. De sterspeler van het team begon dit eerste speelweekend van het nieuwe seizoen in de basisopstelling voor de uitwedstrijd tegen Houston Dynamo. Rusnak liet zich direct gelden met een prachtige treffer. De Slowaak nam vlak voor rust de bal op een schitterende wijze mee aan de rand van het strafschopgebied, speelde zichzelf goed vrij en rondde rustig af. Het treffen eindigde uiteindelijk in 1-1.

Tegen elkaar
Uriel Antuna en Johan Kappelhof namen het in Los Angeles tegen elkaar op tijdens de wedstrijd tussen LA Galaxy en Chicago Fire. Beide voormalig FC’ers begonnen in de basisopstelling. Antuna werd in het laatste kwartier naar de kant gehaald bij LA Galaxy, Kappelhof speelde de gehele wedstijd. De ploeg van Antuna trok aan het langste eind en won met 2-1. San Jose Earthquakes verloor de seizoens-opener thuis tegen Montreal Impact. Danny Hoesen kwam een kwartier voor tijd in het veld, bij een 1-2 achterstand, maar de spits kon niets meer aan de stand veranderen.

Virgil van Dijk kopte midweeks zijn Engelse ploeg Liverpool naar een ruime overwinning op Watford. De verdediger zorgde met twee snoeiharde kopballen voor de laatste twee goals tijdens de 5-0 winst op Anfield. Afgelopen weekend nam de aanvoerder van het Nederlands Elftal het tijdens de Merseyside Derby op tegen Everton. Dat duel eindigde doelpuntloos, waardoor Liverpool concurrent Manchester City voor moet laten gaan in de titelrace. Het verschil tussen beide ploegen is slechts één punt.

Vrije trap
Filip Kostic zorgde met zijn Duitse club Eintracht Frankfurt voor de comeback van het weekend. De aanvaller schoot zijn ploeg thuis tegen Hoffenheim na 20 minuten, vanuit een vrije trap via een ploeggenoot, op voorsprong, maar zag dat de bezoekers daarna het heft in handen namen. Hoffenheim kwam vlak voor rust langszij en zette het team van Kostic na een uur spelen zelfs op achterstand.

Eintracht maakte pas in de 89ste minuut gelijk. De treffer van oud-Utrechtspits Haller werd gevierd als een overwinning. De blijdschap werd alleen maar groter toen de thuisploeg in de zesde minuut van de blessuretijd ook nog de winnende binnenkopte 3-2. Door de overwinning blijft Frankfurt in de race voor de plekken die recht geven op Champions League voetbal. De ploeg van Kostic staat vijfde in de Bundesliga, met drie punten achterstand op nummer 4 Borussia Mönchengladbach.