Boetnlaand: Meijer matchwinner in België.

Maandag 22 augustus 2022 om 16:00

FC Groningen won afgelopen zondag voor het eerst dit seizoen. In een zeer sfeervolle Euroborg werd Go Ahead Eagles met 1-0 verslagen. In Boetnlaand lieten de voormalig FC’ers actief in België van zich horen. Verdediger Kasper Larsen kende een succesvolle start van zijn nieuwe buitenlandse avontuur.

Bjorn Meijer kroonde zich als matchwinner bij de Belgische topclub Club Brugge. De door FC Groningen opgeleide back die afgelopen zomer vanuit Euroborg de overstap naar de Belgische kampioen maakte, scoorde zondagmiddag voor het eerst. Meijer kopte op slag van rust raak. Een hoekschop die ver bij de tweede paal terecht kwam, werd opnieuw ingebracht en Meijer torende hoog boven zijn tegenstander uit. Club won met 2-1 de thuiswedstrijd van KV Kortrijk.

Doelpuntrijk
Trainer Danny Buijs heeft zijn tweede overwinning in België te pakken. Zijn ploeg KV Mechelen won in een doelpuntrijk duel thuis van Westerlo. Mechelen kwam met 1-0 achter, maakte vlak voor rust gelijk en kwam net na de pauze op voorsprong. Alessio da Cruz was aangever bij de gelijkmaker. Westerlo zette Mechelen een kwartier voor tijd op een 4-2 achterstand, maar de ploeg van trainer Danny Buijs knokte zich in het laatste kwartier terug naar een 5-4 overwinning.

Europees succes
Tjaronn Chery zorgde midweeks voor de overwinning van Maccabi Haïfa in de play-offs van de Champions League. Het Servische Rode Ster Belgrado werd in Israël met 3-2 verslagen door de ploeg van Chery. De middenvelder die in 2015 met de FC de KNVB beker won, scoorde na een uur spelen via een bekeken afstandsschot.

Kasper Larsen debuteerde afgelopen donderdag voor zijn nieuwe club, het Hongaarse MOL Fehérvár FC. Na een avontuur in Kazachstan en bij FC Groningen de derde buitenlandse club in de loopbaan van de Deense verdediger. Larsen begon direct in de basis in het duel tijdens de voorronde van de Conference League. FC Köln werd in Duitsland met 2-1 verslagen. Bij de Duitsers stond Jeff Chabot centraal achterin. De voormalig FC’er werd na twintig minuten met rood van het veld gestuurd.