string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Mahi op schot, fijn debuut Enevoldsen.

Maandag 19 augustus 2019 om 13:55

FC Groningen pakte zondagmiddag een verdiend punt op bezoek bij AZ. De wedstrijd, die werd gespeeld in Den Haag, eindigde in 0-0. In Boetnlaand was Mimoun Mahi afgelopen week op schot, debuteerde Thomas Enevoldsen zeer succesvol voor zijn nieuwe club en is Alexander Sørloth het seizoen uitstekend begonnen.

Mimoun Mahi kende met zijn Zwitserse ploeg FC Zürich een valse start aan de competitie, maar lijkt langzaam uit het dal te klimmen. Zürich behaalde vorige week de eerste overwinning van het seizoen in de competitie thuis tegen Sankt Gallen (2-1) en bekerde afgelopen weekend verder door Black Stars met 2-1 te verslaan. De spits was in beide wedstrijden trefzeker. Komende zaterdag staat een grote wedstrijd voor FC Zürich op het programma, dan gaat Mahi met zijn ploeggenoten op bezoek bij topclub Young Boys.
 
Debuut
Sacramento Republic maakte afgelopen week bekend dat ze Thomas Enevoldsen hebben overgenomen van competitiegenoot Indy Eleven. Het is de derde club in Amerika voor de 32-jarige Deen. Sacramento Republic komt uit in de USL, het tweede niveau in Amerika.
 
Enevoldsen debuteerde zondag in de thuiswedstrijd tegen Colorado Springs Switchbacks FC en liet zich direct goed zien aan de fans. De thuisploeg won met 4-0 en Enevoldsen maakte in de tweede helft binnen vijf minuten twee doelpunten. Een fijne binnenkomer voor de voormalig FC’er.
 
Sørloth
Ook Alexander Sørloth is goed begonnen aan het seizoen. De spits wordt door het Engelse Crystal Palace verhuurd aan het Turkse Trabzonspor. De Noor was in beide Europese wedstrijden tegen het Tsjechische Sparta Praag trefzeker waardoor zijn ploeg zich kwalificeerde voor de play-offs met als inzet een plaats in de groepsfase van de UEFA Europa League.
 
Sørloth begon zondag in de basisopstelling tijdens de eerste ronde van de Turkse Super Líg. De spits zette zijn ploeg na ruim een half uur op voorsprong op bezoek bij Kasımpaşa. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Sørloth loopt met drie goals na drie wedstrijden één op één.
 
International
Het Huddersfield Town van Juninho Bacuna is de competitie matig begonnen. De degradant uit de Engelse Premier League wacht in het Championship na drie speelrondes nog altijd op de eerste overwinning. Afgelopen weekend werd in eigen huis met 2-1 verloren van Fulham. Het kostte manager Jan Siewert zijn baan.
 
Er was deze week echter ook goed nieuws voor Bacuna. De middenvelder liet weten definitief te hebben gekozen voor een interlandcarrière bij Curaçao. Zijn broer Leandro kent al enkele jaren een succesvolle interlandloopbaan op het eiland. Beide Bacuna’s werden afgelopen week opgenomen in de voorlopige selectie van Curaçao voor de interland tegen Haïti. De wedstrijd wordt gespeeld op 7 september. 

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard