string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Lindgren neemt afscheid als profvoetballer.

Maandag 06 december 2021 om 16:00

FC Groningen speelde vrijdag in Euroborg met 1-1 gelijk tegen PEC Zwolle. In Boetnlaand aandacht voor drie bekerhelden van de Trots van het Noorden. Rasmus Lindgren nam afscheid van zijn leven als profvoetballer. Maikel Kieftenbeld won van zijn oud-werkgever en Albert Rusnak sloot een persoonlijk prachtig seizoen net niet af met een welverdiende kers op de taart. 

Rasmus Lindgren speelde afgelopen weekend zijn allerlaatste wedstrijd als profvoetballer. De Zweed kwam namen BK Häcken als invaller in het veld thuis tegen Djurgardens. De voormalig captain van FC Groningen kondigde eerder dit seizoen zijn spelersloopbaan te beëindigen.
 
Grote staat van dienst
Lindgren kwam 20 minuten voor tijd in het veld in de thuiswedstrijd tegen de ploeg van onder anderen Hampus Finndell en Joel Asoro. Het duel eindigde in een 1-0 overwinning voor de bezoeker waardoor Asoro en Finndell zich kwalificeerden voor Europees voetbal.
 
Lindgren kwam zes jaar geleden naar BK Häcken vanuit FC Groningen. De Zweedse international was opgeleid in Amsterdam bij Ajax en brak door in de Eredivisie in Euroborg. De Zweed groeide uit tot een grote speler met een gigantische staat van dienst voor de club.  De middenvelder die later een linie terugzakte naar achteren speelde in twee succesvolle periodes liefst 193 wedstrijden voor de Trots van het Noorden waarmee hij liefst vier keer Europees voetbal haalde. Het hoogtepunt in zijn carrière noemde Lindgren de bekerwinst met FC Groningen in 2015.
 
Lindgren was in het succesvolle seizoen 2014/2015 waarin FC Groningen de KNVB-beker won samen met Maikel Kieftenbeld aanvoerder van het team. Kieftenbeld voetbalt al jaren in Engeland waar hij tegenwoordig uitkomt voor Millwall. Met die Londense club versloeg de middenvelder afgelopen weekend Birmingham City met 3-1. Kieftenbeld stond na zijn periode bij FC Groningen liefst 5,5 jaar onder contract bij Birmingham City.
 
Rusnak
De naam die voor eeuwig aan de bekerwinst in 2015 is gekleefd, is die van Albert Rusnak. De creatieveling kwam afgelopen weekend in Amerika met Real Salt Lake uit in de Western Conference Final. De halve finale van de play-offs in de Major League Soccer. Helaas voor de Slowaak ging het duel met Portland Timbers met 2-0 verloren en werd Real Salt Lake uitgeschakeld.
 
Hierdoor kwam er een einde aan een persoonlijk zeer succesvol seizoen voor Rusnak. De middenvelder speelde 34 wedstrijden dit seizoen en schoot daarin 11 keer raak. Daarnaast was Rusnak ook nog eens goed voor 11 assists. Zijn beste seizoen in vijf jaar dat hij in de MLS actief is.  

Rusnak

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’