Boetnlaand: Lijfsbehoud Kieftenbeld, volley Davidson

7 mei 2018

FC Groningen sloot het Eredivisieseizoen af met een terecht punt op bezoek bij landskampioen PSV. In Eindhoven speelde de Trots van het Noorden met 0-0 gelijk. In Boetnlaand verzekerde Maikel Kieftenbeld zich van lijfsbehoud in de Engelse Championship, maakte Andreas Granqvist een wereldreis en wist Jason Davidson te scoren.

Maikel Kieftenbeld maakte een lastig seizoen door bij het Engelse Birmingham City. De middenvelder zag dit voetbaljaar liefst vier verschillende managers voor de groep staan, leek op weg richting een andere club, maar bleef toch in Birmingham en vocht daar tot op de laatste speeldag om lijfsbehoud.
 
Birmingham City
De ploeg van manager Garry Monk kon afgelopen weekend degraderen als het op eigen veld zou verliezen van Fulham en de uitslagen op andere velden ongunstig zouden uitpakken. Fulham, dat nog speelde om rechtstreekse promotie naar de Premier League, was alles behalve een gemakkelijke tegenstander. Maar de ploeg van Kieftenbeld rechtte de rug.
 
De middenvelder stond in de basiself en won uiteindelijk met 3-1 van de hooggeplaatste tegenstander. Kieftenbeld speelde de gehele wedstrijd en zag dat zijn team uiteindelijk met 46 punten uit 46 duels op een negentiende plaats eindigde. Kieftenbeld kwam 35 keer in actie en scoorde dit seizoen niet.
 
Het Reading van Leandro Bacuna speelde 0-0 tegen Cardiff City, dat mede door de nederlaag van Fulham hierdoor wel promoveerde naar de Premier League. Door de doelpuntloze remise eindigde het team van Bacuna één plaats onder Birmingham als 20ste en speelt het komend seizoen wederom in de Championship. Bacuna kwam dit seizoen over van Aston Villa en speelde 33 duels voor Reading. Hij maakte één competitietreffer.
 
Wereldreis
Andreas Granqvist legde een wereldreis af om met zijn Russische ploeg Krasnodar de uitwedstrijd te spelen tegen SKA Chabarovsk. De promovendus is namelijk gehuisvest in het uiterste oosten van Rusland, op de grens met China. Granqvist sloot de reis van bijna 9.000 kilometer af met een 1-0 winst op de nummer laatst van de Russische Premjer Liga. De terugreis had een stuk minder vrolijk kunnen zijn, want Chabarovsk kreeg in blessuretijd een strafschop, maar miste deze uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker.
 
Volley
Jason Davidson maakte dit weekend zijn eerste doelpunt voor zijn Sloveense club Olimpija Ljubljana. De Australische back speelt op huurbasis in Slovenië en staat veelvuldig in de basisopstelling als linkeraanvaller. Davidson kwam in de thuiswedstrijd tegen NK Triglav na een kwartier spelen goed naar binnen en rondde een voorzet van de rechterkant keurig af. Met zijn mindere rechter volleerde Davidson de 1-0 achter de keeper. Olimpija Ljubljana won uiteindelijk met 2-0 en is koploper. Het heeft een punt voorsprong op belager Maribor.

Laatste nieuws