string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Kostic scoort tegen oude club, afscheid Johansson.

Maandag 06 november 2017 om 14:15

Het lukte FC Groningen zaterdagavond niet om punten mee te nemen uit Almelo. De wedstrijd tegen Heracles werd met 2-1 verloren. In Boetnlaand scoorde Filip Kostic tegen zijn oude club, speelde Arjen Robben een hoofdrol in een topwedstrijd en nam Emil Johansson afscheid als profvoetballer.

Filip Kostic nam het in de Duitse Bundesliga met zijn club HSV op tegen zijn vorige werkgever VfB Stuttgart. De Servische buitenspeler stond in de basisopstelling bij de ploeg uit Hamburg en was met een treffer belangrijk tijdens de 3-1 thuisoverwinning op Stuttgart.
 
Bundesliga
Kostic maakte na ruim een uur spelen koppend de 2-1. De voormalig FC-er dook letterlijk op bij de tweede paal na een voorzet vanaf rechts en trof met een prachtige snoekduik het doel. Vanzelfsprekend was de vreugde groot bij de aanvaller, die eerder met Stuttgart degradeerde. HSV staat nu vijftiende in de competitie met 10 punten uit 11 duels.
 
Arjen Robben vertolkte in Der Klassieker een hoofdrol voor koploper Bayern München. Op bezoek bij Borussia Dortmund werd met 3-1 gewonnen. Robben maakte de eerste treffer op zeer fraaie wijze door van binnen het strafschopgebied beheerst en hard met links in de kruising te schieten. Door de goal van Robben is hij met 93 treffers de meest scorende Nederlander op het hoogste niveau in Duitsland ooit. Ook is de voormalig international de meest scorende buitenlander van Bayern in de competitie.
 
Eerste goal
Suk Hyun-Jun heeft zijn account geopend in Troyes. De Zuid-Koreaanse spits speelt dit seizoen in de Ligue 1 en maakte in de thuiswedstrijd tegen Strasbourg zijn eerste treffer in Franse dienst. Suk kopte een voorzet vanaf de linkerkant kundig over de keeper en zette zijn ploeg daarmee vlak na rust op een 1-0 voorsprong. Troyes won uiteindelijk met 3-0 en klom naar plek 11 in de competitie.
 
Bursaspor, de ploeg van verdediger William Troost Ekong, liet afgelopen weekend zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Met Ekong in de basis behaalde de Turkse ploeg op bezoek bij Kasimpasa een zwaarbevochten punt. Bursaspor stond lang met 2-0 achter, maar door een treffer in de 89ste minuut en een doelpunt in blessuretijd, werd het alsnog 2-2. Eerder in de week kwam het nieuws naar buiten dat Nigeriaans international Troost-Ekong op de lijst van dertig spelers staat, die zijn genomineerd voor de prijs Afrikaans Voetballer van het Jaar 2017.
 
Afscheid
Emil Johansson speelde zaterdagmiddag de laatste wedstrijd uit zijn profcarrière. De linksback van het Zweedse Degerfors stopt met professioneel voetbal en begon zijn afscheidsduel in de basisopstelling thuis tegen Syrianska. Johansson, wiens loopbaan werd geplaagd door vele blessures, werd na ruim een uur gewisseld. Degerfors eindigde het seizoen als achtste in de Superettan, het één na hoogste niveau van Zweden.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’