Boetnlaand: Kostic schittert in Camp Nou, Padt kampioen in Bulgarije.

Maandag 18 april 2022 om 14:54

De Eredivisie kende dit weekend alleen een inhaalwedstrijd. Daarnaast werd de finale voor de TOTO KNVB Beker gespeeld. FC Groningen kwam dit weekend dus niet in actie. In Boetnlaand kreeg Filip Kostic alle ogen op zich gericht, kroonde Sergio Padt zich kampioen, bereikte Danny Hoesen een persoonlijk hoogtepunt en kondigde Samir Memisevic een transfer aan.

Sergio Padt kroonde zich afgelopen zondag kampioen in Bulgarije. De doelman verliet FC Groningen afgelopen zomer voor een avontuur bij Ludogorets en werd afgelopen zondag in speelronde 27 kampioen door Slavia Sofia in eigen huis met 4-1 te verslaan. Daardoor is het gat met naaste belager CSKA Sofia opgelopen tot 14 punten en onoverbrugbaar. Padt stond tijdens de kampioenswedstrijd in de basis. De keeper begon het seizoen op de bank, maar knokte zich in het elftal en keepte 17 van de 27 competitiewedstrijden. Ook speelde Padt twee Europese wedstrijden en een bekerduel. Het eerste kampioenschap voor de doelman en na de bekerwinst met de FC in 2015 de derde prijs uit zijn carrière.

Filip Kostic schitterde afgelopen donderdag in de kwartfinales voor de Europa League in Camp Nou. De Servische aanvaller die zijn eerste stappen in het buitenland zette bij FC Groningen won met het Duitse Eintracht Frankfurt in Spanje van FC Barcelona. De voormalig FC’er maakte twee goals in de met 3-2 gewonnen wedstrijd waardoor hij zich met zijn teamgenoten plaatste voor de halve finales.

Kostic schoot na vier minuten spelen al een strafschop raak en zorgde na ruim een uur spelen voor een 3-0 voorsprong. De uitslag doet een spannend duel vermoeden, maar FC Barcelona wist pas in blessuretijd twee keer tegen te scoren. Bij Eintracht Frankfurt kwam Ajdin Hrustic tien minuten voor tijd in het veld. Frankfurt kon de overwinning zondagmiddag geen goed vervolg geven in de Bundesliga, want op bezoek bij Union Berlin werd met 2-0 verloren. Kostic en Hrustic begonnen in de basisopstelling en werden na ongeveer een uur spelen naar de kant gehaald.

Virgil van Dijk kende een goede week met Liverpool. De verdediger die debuteerde in het betaalde voetbal namens FC Groningen plaatste zich midweeks voor de halve finales van de Champions League door Benfica te verslaan. Zaterdagmiddag werd voor het eerst in tien jaar de finale van de FA Cup bereikt. Manchester City werd met 3-2 verslagen. Van Dijk speelde het gehele duel. In de finale wacht Chelsea. Dezelfde tegenstander als in de laatste finale voor de Engelse beker tien jaar geleden.

Danny Hoesen maakte vorige week na lang blessureleed zijn rentree binnen de lijnen in de Major League Soccer. De aanvaller van Austin deed de laatste minuten mee in het thuisduel met Minnesota. Afgelopen weekend mocht de spits langer invallen op bezoek bij DC United. Een kwartier na zijn komst, scoorde Hoesen uit een hoekschop. Zijn eerste treffer voor Austin, waar de aanvaller vorig seizoen bijna volledig moest missen vanwege fysiek ongemak. Het betekende de start van een ongekende ommekeer. Hoesen maakte tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer 2-1. Enkele minuten later werd het gelijk en in blessuretijd trok Austin de wedstrijd volledig naar zich toe, 2-3.

Tjaronn Chery is de man in vorm bij het Israëlische Maccabi Haifa. Chery maakte vorige week in blessuretijd gelijk in het uitduel met Maccabi Tel Aviv uit een vrije trap. Afgelopen weekend schoot de creatieve middenvelder op prachtige wijze zijn ploeg naar een 1-0 overwinning thuis tegen Sakhnin. Zijn achtste competitiegoal van het seizoen voor de koploper in Israël.

Samir Memisevic kondigde afgelopen weekend een binnenlandse transfer aan. De verdediger stapt over van FC Hebei naar Beijing FC. Memisevic noemde zijn nieuwe club ‘een van de grootste clubs uit China’. De Bosnische international tekende voor 1 jaar in de hoofdstad.