Boetnlaand: Kostic op schot, goal Suk.

Maandag 12 augustus 2019 om 12:00

FC Groningen toonde zaterdagavond met negen man een ongelooflijke vechtlust tegen de elf man van FC Twente, maar ging in eigen huis met 3-1 onderuit. In Boetnlaand was Filip Kostic goud waard voor zijn club, scoorde Suk Hyun-Jun in het openingsweekend van de Franse competitie en pakte Ron Jans een punt bij zijn debuut in de MLS.

Eintracht Frankfurt ging donderdag in de voorronde van de Europa League op bezoek bij FC Vaduz uit Liechtenstein. De ploeg van Filip Kostic had een gemakkelijke avond en won de uitwedstrijd met 5-0. De voormalig FC Groningenspeler had een hoofdrol door binnen het half uur al twee keer te scoren.

Afstandsschot
Kostic opende na 11 minuten spelen de score via een gigantische poeier van afstand. De aanvaller legde van zo`n 35 meter van het doel aan en schoot de bal met een streep achter de keeper in de linkerhoek. Ook het tweede doelpunt kwam van de voet van Kostic. De Serviër snelde aan de linkerkant langs zijn directe tegenstander en rondde af door onder de keeper door te schieten.

De Duitse Bundesliga is nog niet begonnen, maar het bekertoernooi is in Duitsland al wel in volle gang. Kostic voorkwam zondagmiddag een afgang voor Eintracht Frankfurt op bezoek bij Waldhof Mannheim, uitkomend in de 3e Bundesliga. De thuisploeg kwam al binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. Frankfurt rechtte de rug en maakte nog voor rust gelijk. De gelijkmaker kwam via Kostic, die wederom van grote afstand schoot en ditmaal vanaf 25 meter met zijn linker de rechterbenedenhoek vond. In de tweede helft stelde Frankfurt orde op zaken, het won uiteindelijk met 3-5 waarbij Kostic ook nog voor een assist zorgde.

Eerste competitieronde
Stade Reims begon afgelopen zaterdag aan de Franse Ligue 1 met een overwinning op bezoek bij Olympique Marseille. De ploeg van Suk Huyn-Jun won met 2-0 in het Stade Velodrome. De Zuid-Koreaan stond in blessuretijd aan het einde van een vlotte aanval en besliste met een bekeken schuiver de wedstrijd. Suk kwam in de 78ste minuut als invaller in het veld.

Net als in Frankrijk begon afgelopen weekend ook in Engeland de competitie op het hoogste niveau. Virgil van Dijk trapte het seizoen in de Premier League met Liverpool op vrijdagavond succesvol in gang met de gewonnen thuiswedstrijd tegen Norwich City. Liverpool won met 4-1, Van Dijk maakte via een kopbal één van de goals voor de thuisploeg.

Avontuur
Yoëll van Nieff beleeft een mooi avontuur in Hongarije waar hij uitkomt voor Puskas Akademia FC. Vorige week debuteerde de voormalig FC’er met een overwinning op bezoek bij Ujpesti, 1-3. Afgelopen weekend speelde de middenvelder voor het eerst in eigen stadion. Helaas voor de thuisploeg werd met 2-0 verloren van MOL Vidi. Van Nieff stond in beide duels aan de aftrap en speelt in Hongarije met rugnummer 6.

Ron Jans is zijn Amerikaanse avontuur begonnen met een gelijkspel. FC Cincinnati ging dit weekend op bezoek met Columbus Crew en kwam al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong. Helaas voor Jans zag hij de tegenstander in de tweede helft langszij komen. Wel leverde het gelijkspel het eerste punt in vijf wedstrijden op voor de nieuwe club van de voormalig trainer van FC Groningen.