string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Kostic belangrijk, Van Nieff scoort.

Maandag 04 november 2019 om 13:00

FC Groningen won zondagmiddag in een sfeervol Hitachi Capital Mobility Stadion overtuigend van Willem II. Spits Kaj Sierhuis maakte beide treffers in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd. In Boetnlaand waren Filip Kostic en Matias Jones succesvol met hun clubs en maakte Yoëll van Nieff een prachtige goal.

Filip Kostic kende een geweldig weekend bij het Duitse Eintracht Frankfurt. De aanvaller nam het in de Bundesliga in eigen huis op tegen Bayern München en won ruim van de ‘Rekordmeister’ De voormalig FC’er zette zijn club na 25 minuten spelen op voorsprong en was enkele minuten later belangrijk als aangever bij de 2-0. Uiteindelijk won Frankfurt met 5-1 van Bayern, Kostic gaf ook de assist bij het voorlaatste doelpunt van zijn club.
 
Kampioen
Matias Jones gaf ook twee assists afgelopen weekend in de Uruguayaanse competitie. De aanvaller van Danubio legde tweemaal een bal op het hoofd van een ploeggenoot en vertolkte daarmee een belangrijke rol in de 2-1 overwinning bij Defensor Sporting.
 
Hampus Finndell kroonde zich afgelopen zaterdag met het Zweedse Djurgardens tot kampioen van dat land. De middenvelder speelde in het verleden enkele jaren in de opleiding van FC Groningen. De 19-jarige Finndell kwam niet in actie tijdens de kampioenswedstrijd en kwam dit seizoen tot drie wedstrijden in het eerste. Hij maakte 18 keer deel uit van de wedstrijdselectie van de kersverse kampioen van Zweden.
 
Doelpunt
Yoëll van Nieff maakte midweeks zijn eerste goal voor zijn Hongaarse club Puskas Akademia. De middenvelder schoot in de bekerwedstrijd tegen Maglódi TC een afvallende hoekschop op fantastische wijze van buiten het strafschopgebied binnen. De door de FC opgeleide Van Nieff nam de bal ineens uit de lucht en zag zijn schot onderkant lat binnen gaan. Puskas Academia won het bekerduel met liefst 15-0. Afgelopen weekend ging de ploeg van Van Nieff onderuit in de competitie en verloor het thuis tegen Honved met 2-1.
 
Richairo Zivkovic sloot dit weekend de competitie af in China met een domper. De spits ging met zijn ploeg Changchun Yatai met 4-1 onderuit, waardoor het uiteindelijk als vijfde eindigde op de ranglijst. Zivkovic scoorde nog wel en bracht daarmee zijn seizoenstotaal in de Chinese eerste divisie op 15 goals in 25 duels.

van Nieff

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard