string(9) "claudebot"

Boetnlaand: ‘Koeman superieur, mooie transfer Wijnaldum’.

Maandag 16 januari 2017 om 11:44

FC Groningen is de tweede seizoenshelft goed begonnen. De Trots van het Noorden won zaterdagavond afgetekend met 4-1 uit bij Heracles Almelo. In Boetnlaand was het feest voor Erwin en Ronald Koeman, heeft Timo Letschert zijn basisplaats heroverd en maakte Giliano Wijnaldum een mooie transfer.

Winterstop kennen ze in Engeland niet. De Premier League dendert door en de gebroeders Koeman lieten zondagmiddag zien hun team Everton topfit te hebben in deze drukke periode. In eigen huis werd topclub Manchester City met liefst 4-0 verslagen.
 
Manager Ronald Koeman overklaste op Goodison Park zijn oud-ploeggenoot en vriend Pep Guardiola, die dit seizoen aan het roer staat bij Manchester City. Door de winst heeft Everton nu 33 punten verzameld uit 21 duels en staat het op een zevende plaats in de Premier League.
 
Italië
Timo Letschert kwam zondag in Italië in actie met zijn ploeg Sassuolo. De verdediger maakte begin dit seizoen de overstap van de Eredivisie naar de Serie A en veroverde na een korte gewenningsperiode een basisplaats. Een vervelende schouderblessure hield de neo-international echter lange tijd aan de kant.
 
Letschert keerde begin dit kalenderjaar fit terug op het veld en maakte vorige week zijn rentree in de basis tegen Torino, 0-0. Afgelopen zondag versloeg het team van Letschert Palermo met 4-1. De Nederlander speelde 90 minuten en is door de winst met zijn ploeg opgeklommen naar een 16e plaats in de Serie A.
 
Nordstrand
Morten Nordstrand schoot vorige week zijn ploeg Newcastle Jets in Australië naar een 3-2 overwinning tegen Brisbane Roar, door in de slotfase te scoren. Afgelopen weekend was de Deen wederom belangrijk in de wedstrijd tegen Perth Glory. De spits werd eerst onreglementair gestopt in het strafschopgebied, wat zijn ploeg in de 37ste minuut een penalty opleverde. Even later was Nordstrand aangever bij het tweede doelpunt van Newcastle Jets. De wedstrijd eindigde in 2-2.
 
Nieuwe uitdaging
Giliano Wijnaldum heeft een nieuwe uitdaging te pakken. De back was enkele maanden zonder club nadat zijn contract bij het Duitse Bochum werd ontbonden. Hij gaat nu aan de slag in de Major League Soccer. Wijnaldum verdedigt dit seizoen de kleuren van Philadelphia Union, dat net als Chicago Fire – de club van Michael de Leeuw en Johan Kappelhof – uitkomt in de Eastern Conference. Real Salt Lake, de nieuwe club van Albert Rusnak, speelt in de Western Conference.

tackle wijnaldum op hateboer

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus