string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Kieftenbeld terug op het veld, Lindgren kopt raak.

Maandag 09 november 2020 om 16:12

FC Groningen liet afgelopen zondag met name in de eerste helft kansen liggen om te scoren en ging uiteindelijk met 2-0 onderuit op bezoek bij Feyenoord. In Boetnlaand aandacht voor prestaties van voormalig FC’ers over onze landsgrenzen. Deze week aandacht voor de terugkeer van Maikel Kieftenbeld op het veld en scorende verdedigers.

Maikel Kieftenbeld is bezig aan zijn zesde seizoen bij Birmingham City in de Engelse Championship. De middenvelder die in 2015 als aanvoerder de KNVB beker won met FC Groningen groeide direct uit tot vaste basiskracht. Dit seizoen moet Kieftenbeld onder zijn nieuwe coach Aitor Karanka knokken voor zijn plaats in het elftal. Afgelopen weekend stond de voormalig FC’er voor het eerst sinds de start van de huidige competitie in de basis. Kieftenbeld speelde in het thuisduel met AFC Bournemouth de volledige 90 minuten. Birmingham City verloor met 3-1.
 
Kopgoals
De reserve-aanvoerder van FC Groningen in het succesvolle bekerseizoen 2014/2015, Rasmus Lindgren, was afgelopen weekend succesvol met zijn Zweedse club Häcken. De verdediger kopte in de thuiswedstrijd tegen Östersunds FK in de slotfase de 2-1 tegen te touwen. Het eerste doelpunt dit seizoen voor Lindgren na 24 wedstrijden. Häcken staat drie speelrondes voor het einde op de derde plaats in de hoogste Zweedse competitie en is volop in de race om de plaatsen die recht geven op Europees voetbal.
 
Ook verdediger William Troost-Ekong scoorde dit weekend met het hoofd. De Nigeriaans international kopte zijn Engelse club Watford na ruim een uur naast Coventry City. Watford won het thuisduel door in de slotfase de winnende treffer te maken met 3-2. Troost-Ekong werd dit seizoen door de Engelse club, uitkomend in het Championship, overgenomen van het Italiaanse Udinese.
 
Rode kaart
Samir Memisevic kende een minder gelukkig weekend. De verdediger van het Chinese Hebei CFFC begon goed aan de wedstrijd tegen Shanghai Shenhua met een assist in de openingsfase, maar verloor uiteindelijk ruim met 4-1. De international van Bosnië-Herzegovina kreeg tien minuten voor het laatste fluitsignaal bovendien zijn tweede gele kaart en moest daardoor met rood van het veld.
 
Ludovit Reis is goed gestart bij zijn Duitse club VfL Ösnabruck. De middenvelder, door de Duitsers gehuurd van FC Barcelona, is in de vier wedstrijden waarin hij meespeelde nog ongeslagen. Afgelopen weekend stond Reis voor de derde achtereenvolgende keer in de basis. Jahn Regensburg werd met 4-2 verslagen. Hierdoor staat VfL Ösnabruck na zeven speelrondes op een tweede plaats in de 2. Bundesliga.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’