string(9) "claudebot"

Boetnlaand: Kieftenbeld juicht, Tadic verliest finale.

Maandag 27 februari 2017 om 11:21

FC Groningen gaf zaterdagavond na een goede eerste helft de wedstrijd tegen FC Utrecht alsnog uit handen. In Boetnlaand was Maikel Kieftenbeld belangrijk, verloor Dusan Tadic een finale en maakte Arjen Robben een jubileumgoal.

Maikel Kieftenbeld kon in het Engelse Birmingham eindelijk weer eens juichen. Birmingham City won afgelopen vrijdag het uitduel in de Championship van Wolverhampton met 2-1 en Kieftenbeld maakte zijn eerste treffer van dit seizoen.
 
Opsteker
De middenvelder zag na ongeveer een half uur spelen een hoge voorzet van de rechterkant in de handen van de keeper verdwijnen, maar toen deze de bal onverwacht losliet, was Kieftenbeld er snel bij en prikte hij zijn eerste goal van het seizoen binnen.
 
De overwinning was een welkome opsteker voor de ploeg van de voormalig FC-captain. Sinds manager Gianfranco Zola de taken van Gary Rowett heeft overgenomen – op 14 december 2016 – won de ploeg nog maar twee keer. Daardoor is Birmingham City afgezakt naar de veertiende plaats op de ranglijst met 43 punten uit 34 wedstrijden.
 
Finale
Southampton had dit weekend geen competitieverplichtingen in de Premier League. De club van Dusan Tadic en Virgil van Dijk speelde op Wembley de finale van de League Cup tegen Manchester United. Tadic startte in de basisopstelling, Van Dijk zat vanwege een blessure niet bij de selectie. Daley Blind bleef bij United de gehele wedstrijd op de bank.
 
Southampton startte slecht waardoor het al snel tegen een 2-0 achterstand aankeek, maar kwam daarna sterk terug tot 2-2. In de slotfase ging het toch mis voor de ploeg van Tadic, die na 77 minuten werd gewisseld. The Saints verloren uiteindelijk met 3-2 waardoor de prijs naar Manchester ging.
 
125
Arjen Robben maakte zaterdagmiddag zijn 125ste doelpunt voor Bayern München. De aanvaller zette tegen HSV vlak voor tijd de 8-0 op de borden. Filip Kostic speelde bij de Hamburgers de gehele wedstrijd.
 
Alexander Christovao scoorde zaterdag in Servië voor FK Javor Ivanjica in de thuiswedstrijd tegen Spartak Subotica. Helaas voor de spits ging het duel met 3-2 verloren. Een uitgebreid interview met Christovao over zijn avontuur in Servië is binnenkort te lezen in de nieuwste editie van het FC Groningen Journaal.

tadic in Groningen voor wedstrijd

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’